Wat heeft Duitsland verdiend aan het WK Voetbal 2014?

Het werd in Brazilië een zenuwslopende finale tussen Duitsland en Argentinië, doch het was uiteindelijk de Mansschaft die aan het langste eind trok. Ja, ook wat betreft de verdeling van de centen achteraf.

16 juli 2014

Delen

Duitsland, winnaar van het WK Voetbal 2014.
Duitsland won de finale van het WK 2014 met 1-0 tegen Argentinië.

Mario Götze zorgde er in de tweede verlenging van de finale tegen Argentinië voor dat Duitsland voor de vierde keer de Wereldbeker Voetbal mee naar huis mocht nemen. Niet alleen in de vorm van de overbekende gouden voetbaltrofee, maar ook met een aardig bedrag op hun rekening gestort.

WK prijzenpot

Als eindwinnaar van het WK 2014 in Brazilië kreeg de Duitse voetbalbond maar liefst 35 miljoen dollar (omgerekend zo’n 25,7 miljoen euro) cadeau uit de gezamenlijke prijzenpot van 576 miljoen dollar (oftewel 422,7 miljoen euro).

Op het vorige WK was er trouwens ‘slechts’ 420 miljoen dollar (308,2 miljoen euro) te verdelen over de deelnemende landen en kreeg winnaar Spanje uiteindelijk ‘maar’ 30 miljoen dollar (22 miljoen euro).

Mooie extra

De Duitse voetbalbond houdt dat bedrag natuurlijk niet helemaal voor zichzelf en bedankte zijn spelers voor de uitstekende prestaties met een knappe geldsom als beloning. Elke speler van de Mansschaft mocht zo 408.000 dollar (omgerekend net geen 300.000 euro) in ontvangst nemen, wat voor elk van hen een mooie extra is op hun al even imposante maandloon.

(kv) - Bron: Nr10.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.