De voordelen van een jobbeurs

Sommige werkzoekenden én werkgevers trekken het belang van jobbeurzen weleens in twijfel. Jobevenementen, zoals Career Launch van Jobat, zijn echter een prima gelegenheid om een pak potentiële werkgevers te ontmoeten, informatie te verzamelen en nuttige contacten te leggen. Waarom nog langer twijfelen?

26 maart 2013

Delen

Career Launch jobbeurs
Hou onze Facebook pagina www.facebook.com/jobat.be in de gaten voor alle details over de volgende Career Launch bij jou in de buurt!
 1. Op één dag kan je op één plek heel wat verschillende bedrijven uit diverse sectoren ontmoeten. Aan de hand van de mensen die je aan de vele standen ontmoet, kan je achterhalen of een bepaalde job in een bepaalde sector wel jouw ding is.
   
 2. Je kan je curriculum vitae persoonlijk gaan afgeven aan werkgevers die jou interessant lijken. Zo heb je meestal een streepje voor op kandidaten die enkel hun cv hebben gemaild en zich dus niet eerst in levenden lijve kort konden voorstellen.
   
 3. Een jobbeurs is het ideale moment om met recruiters en bedrijven op een iets lossere, informele manier in contact te komen. Van het typische sollicitatiegesprek waar zenuwen je weleens serieus parten kunnen spelen, is op een jobbeurs nog niet echt sprake, waardoor je jezelf rustig en op je gemak kunt presenteren. (Lees ook: Hoe scoor je best op een jobbeurs?)
   
 4. Ook om je netwerk uit te breiden is een bezoek aan een jobbeurs geschikt. Niet alleen omdat je professionals uit verschillende bedrijfstakken kunt leren kennen, maar ook omdat je in contact kan komen met lotgenoten die op zoek zijn naar een (nieuwe) job.
   
 5. Dag in dag uit solliciteren via de computer gaat na een tijdje ook vervelen. Een jobevenement kan dan een aangename afwisseling bieden in het sollicitatieproces. Je komt buiten en toont een actieve houding tegenover potentiële werkgevers. Tot op de volgende Career Launch?
   
 6. Op Career Launch kan je trouwens erg handige en boeiende workshops meepikken, waar professionals meer uitleg geven over een bepaald bedrijf, het ideale cv, solliciteren met behulp van social media etc … En dat allemaal gratis!

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.