Wat kan ik doen als ik het slachtoffer ben van ongewenst gedrag?

Als slachtoffer van ongewenst gedrag op de werkvloer, kan je in de eerste plaats terecht bij de preventieadviseur en de vertrouwenspersoon van de onderneming waar je werkt. Elke werkgever in de private en publieke sector is verplicht zo een gespecialiseerde preventieadviseur aan te stellen. Daarnaast kan een werkgever een of meerdere vertrouwenspersonen aanduiden.

11 september 2008

Delen

Een gespecialiseerde preventieadviseur maakt deel uit van de dienst voor preventie en bescherming op het werk. Deze dienst kan zowel intern in het bedrijf of de organisatie aanwezig zijn als extern.

De vertrouwenspersoon bevindt zich meestal in de onderneming zelf, maar sommige werkgevers geven er de voorkeur aan om een beroep te doen op een externe vertrouwenspersoon.

De namen en contactgegevens van die preventieadviseur en vertrouwenspersoon moet je terugvinden in het arbeidsreglement van de onderneming.

Zowel de vertrouwenspersoon als de preventieadviseur geven je in de eerste plaats raad, bieden opvang, hulp en de vereiste bijstand. Zij bemiddelen op jouw verzoek met de dader. Als deze bemiddeling tot geen resultaat leidt of onmogelijk blijkt, kan je bij hen een klacht indienen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.