Waarom werken in de zorg?

zorgjob
"Het jobaanbod in de zorg is erg divers en je kan tal van opleidingen volgen.”

Werken in de zorg- of de welzijnssector biedt heel wat voordelen, zoals een job dichtbij huis met flexibele werkuren en een enorm opleidingsaanbod.

In zorgsector is flexibiliteit de regel, niet de uitzondering. Je werkt in dag- of nachtdienst, tijdens weekends (waarvoor je extra vergoed wordt), in shiften of met vaste uren, voltijds of deeltijds, ... Er zijn enorm veel mogelijkheden om je arbeidsregime aan te passen aan je leef- of gezinssituatie. Meer dan zes op de tien werknemers in de zorg werken deeltijds.

Het jobaanbod in de zorg is erg divers en er zijn tal van opleidingen die je bij je werkgever kan volgen. Zo kan je als verpleegkundige tijdens je loopbaan nog alle kanten op. Je kan je specialiseren of doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Innovatie

Bovendien werk je in de zorgsector bijna altijd in teamverband. Je werkt samen met collega’s uit verschillende disciplines. Bovendien zijn zorginstellingen professionele bedrijven waar voortdurend geïnnoveerd wordt en waar wetenschappelijk onderzoek een belangrijke plaats inneemt.

(wv) 

Meer info over Welke job past bij mij? , Opleidingen , Gelukkig op het werk , Evenwicht werk-privé , Gezondheidszorg , Werkplek , Jobs met toekomst , Persoonlijke ontwikkeling

03/12/2014