Waarom werken in de zorg?

Werken in de zorg- of de welzijnssector biedt heel wat voordelen, zoals een job dichtbij huis met flexibele werkuren en een enorm opleidingsaanbod.

3 december 2014

Delen

zorgjob
"Het jobaanbod in de zorg is erg divers en je kan tal van opleidingen volgen.”

In zorgsector is flexibiliteit de regel, niet de uitzondering. Je werkt in dag- of nachtdienst, tijdens weekends (waarvoor je extra vergoed wordt), in shiften of met vaste uren, voltijds of deeltijds, ... Er zijn enorm veel mogelijkheden om je arbeidsregime aan te passen aan je leef- of gezinssituatie. Meer dan zes op de tien werknemers in de zorg werken deeltijds.

Het jobaanbod in de zorg is erg divers en er zijn tal van opleidingen die je bij je werkgever kan volgen. Zo kan je als verpleegkundige tijdens je loopbaan nog alle kanten op. Je kan je specialiseren of doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Innovatie

Bovendien werk je in de zorgsector bijna altijd in teamverband. Je werkt samen met collega’s uit verschillende disciplines. Bovendien zijn zorginstellingen professionele bedrijven waar voortdurend geïnnoveerd wordt en waar wetenschappelijk onderzoek een belangrijke plaats inneemt.

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.