Waar je anno 2013 rekening mee moet houden op zoek naar een job

Niemand kan in de toekomst kijken, maar bepaalde trends die nu al zichtbaar zijn op de arbeidsmarkt kunnen zich in 2013 nog verder ontwikkelen. Blogger J. Tolan bespreekt op de carrièrewebsite Brazencareerist.com drie opvallende tendensen waar iedere werkzoekende in het nieuwe jaar best rekening mee houdt.

17 januari 2013

Delen

trends

Wat kan je in 2013 verwachten tijdens je zoektocht naar werk? Hoe kunnen werkzoekenden HR-managers imponeren die op zoek zijn naar dé geschikte kandidaat? J. Tolan geeft een kort overzicht.

1. Visueel

Het visuele wint ook in 2013 volgens Tolan steeds meer aan belang en zal een grote impact hebben op je zoektocht naar een job. Werkzoekenden mogen bijgevolg de kracht van visuele media absoluut niet over het hoofd zien. Hoe jij het visuele aspect toepast in je sollicitaties hangt natuurlijk van jezelf af. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf nu meer aandacht besteden aan je profielfoto op de sociale netwerksite LinkedIn, zodat je professioneler overkomt. Mensen met wat meer durf kunnen nog een stapje verdergaan door een infografiek te overwegen die je vaardigheden en kwalificaties visueel weergeeft. Of je kan kiezen voor een video-cv waarin je jouw persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden vastlegt op film.

Onderstaande artikels kunnen je alvast op de goede weg helpen:

2. Sociaal

De afgelopen jaren hebben sociale media gaandeweg een centralere plaats in ons leven ingenomen. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat ook in 2013 je aanwezigheid op sociale media je jobzoektocht zal beïnvloeden. Bijna alle recruiters geven vandaag toe dat ze sociale media gebruiken wanneer zij bepaalde posities willen invullen en kandidaten vooraf al willen screenen.

In het nieuwe jaar zullen je profielen op sociale media bijgevolg een nog belangrijkere rol spelen om die droomjob te vinden én in de wacht te slepen. Het is nu hét moment om je verschillende profielen eens grondig door te nemen en eventueel op te kuisen. Verwijder ongepaste foto's, onprofessionele statusupdates of tweets en vervang ze met informatie die ook voor recruiters interessant kan zijn. Sociale media zijn namelijk geschikt om professionele contacten te leggen én je netwerk uit te breiden.

Lees hierover ook onderstaande artikels:

3. Niche

Hoewel de grote jobboards nog steeds de bronnen bij uitstek zijn om een job te zoeken, winnen nichesites steeds meer aan belang om de beste functie in een bepaalde branche te vinden. De voordelen van nicheplatformen liggen voor de hand: je moet minder irrelevante informatie doorbladeren om te vallen op een geschikte functie.

Daarnaast zullen we volgens Tolan in 2013 ook een stijging zien van de 'nichekandidaat'. In plaats van steeds het manusje-van-alles te zijn, raadt hij werkzoekenden aan om zich te focussen op de zaken waarin ze écht uitblinken. Een jobzoeker die tweet over relevantie informatie uit zijn sector of een blogger die positief wordt opgemerkt in zijn branche zal aantrekkelijker worden dan de kandidaat die beweert dat hij alles kan. In plaats van te zoeken naar generalisten zullen werkgevers in 2013 zich steeds meer gaan richten op specialisten.

Op zoek naar de job van je leven? Start hier je zoektocht! Succes!

(nm) – Blog.brazencareerist.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.