VRT richt ‘piratenteam’ op

Dat VRT sterk inzet op jongeren is al langer geweten. Dit jaar werd er een ‘piratenteam’ opgericht om content via sociale media te verspreiden.

9 september 2014

Delen

Koen Delvaux
”Op het moment dat er iets populair is of relevant wordt door de actualiteit, gaat het piratenteam hiermee aan de slag.” (Koen Delvaux, Socialmedia-expert)

“Het piratenteam werd op initiatief van Peter Claes, algemeen directeur media VRT, opgestart”, vertelt Koen Delvaux socialmedia-expert bij Medewerkers, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sociale media. “De bedoeling is om jongeren via sociale media te bereiken. Ook willen we micro-initiatieven organiseren en innovatie en creativiteit in de organisatie brengen.”

Delvaux lag zelf aan de basis van het piratenteam. “Ik heb het team gelanceerd in mei in het kader van de verkiezingen 2014. Daarbij werkten we niet enkel via sociale media maar brachten we ook jonge mensen samen op een barbecue. Zo kregen we veel supporters die mee onze content deelden.”

‘Pirateren’

Het piratenteam van de VRT verspreidt de content die gemaakt wordt voor radio of televisie via internet en de sociale media. “Op het moment dat er iets populair is of relevant wordt door de actualiteit, gaat het piratenteam hiermee aan de slag. We ‘pirateren’ die informatie als het ware en plaatsen die op Facebook, Youtube, Instagram, enzovoort. Zo werden er bijvoorbeeld soundboards gemaakt van geluidsfragmenten uit verschillende tv-programma’s, wat erg aansloeg bij het jonge publiek”, aldus Koen Delvaux.

Geïmproviseerd

Het Piratenteam gaat vaak onvoorbereid aan het werk. “Onze acties gebeuren vaak zonder op voorhand iets te plannen of af te spreken. ‘In the moment’ beslist het team om iets uit te werken en vaak weten we diezelfde dag nog of we succesvol zijn.”

Al hoopt Koen Delvaux ook dat programmamakers zelf mee nadenken over hoe hun content via de sociale media kan verspreid worden. “Wij blijven alvast op het pad dat we nu ingeslagen zijn: we volgen de actualiteit en zoeken voortdurend naar manieren om inhoud op een originele manier bij het jonge publiek te brengen.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.