‘Vree Wijze’ Jobinfodag bij de grootste stedelijke scholengemeenschap in Vlaanderen

Voor de zesde keer gaat op 5 mei 2015 de Jobinfodag van het Stedelijk Onderwijs Gent door. Bezoekers krijgen er algemene informatie over de aanwervings- en tewerkstellingsmogelijkheden. De nodige beroeps- of praktijkkennis is voor een succesvolle overstap naar het onderwijs een al even sterke troef als een pedagogisch diploma.

30 april 2015

Delen

De Jobinfodag van het Stedelijk Onderwijs Gent: ook interessant zonder lerarendiploma

Het Stedelijk Onderwijs Gent is met zijn 36 basisscholen, 8 secundaire scholen, 1 centrum voor volwassenenonderwijs en 3 scholen voor deeltijds kunstonderwijs geregeld op zoek naar onderwijzend personeel en ondersteunende profielen binnen scholen en bijvoorbeeld ook het Interstedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (iCLB) of de internaten. “De Gentse stadsscholen zijn continu op zoek naar pas afgestudeerden uit diverse richtingen, vooral met een pedagogisch diploma”, licht arbeidspsychologe Annelies Haerick van Stedelijk Onderwijs Gent toe.

“Daarnaast is ervaring in ‘het vak’ nodig om kennis door te geven aan de volgende generaties. Ook zonder pedagogisch diploma kun je je kans wagen in het onderwijs en starten met een lesopdracht, om op die manier je (beroeps)kennis en ervaring door te geven aan jongeren of volwassenen. Wij rekruteren eigenlijk het hele jaar door. Zeker naar leerkrachten lager onderwijs zijn we vaak op zoek, maar ook bijvoorbeeld leerkrachten Frans en wetenschappen of wiskunde in het secundair zijn hard nodig. Anderzijds hebben we voor vakken als geschiedenis wel voldoende kandidaten in Jobline, ons online sollicitantenbestand. Met onze Jobinfodag willen we ook profielen aantrekken die je niet meteen associeert met ‘onderwijs’: zorgcoördinatoren in het basisonderwijs en opvoeders voor de internaten, bijvoorbeeld”, vervolgt Annelies Haerick. “En ook het iCLB moet soms op zoek naar psychologen of maatschappelijk werkers.”

Vaste jobs

“Wil je je knowhow inzetten in het onderwijs, dan zetten wij je tijdens de Jobinfodag concreet op het goede spoor. We bekijken tewerkstellingsmogelijkheden en de sollicitatieprocedure en beantwoorden je vragen over de noodzaak aan een pedagogisch diploma, rekening houdend met je basisdiploma en voorkeuren. De loopbaanstart binnen het onderwijs is op tijdelijke basis, maar door anciënniteit op te bouwen binnen dezelfde scholengemeenschap krijg je op termijn meer werkzekerheid en uitzicht op een vaste benoeming. Omdat het Stedelijk Onderwijs Gent met haar basisonderwijs de grootste scholengemeenschap van Vlaanderen is, heb je hier als starter natuurlijk vooruitzichten. Toegegeven, het onderwijs lijkt niet altijd zo’n toegankelijke wereld voor wie er niet mee vertrouwd is. Dan beantwoorden wij graag al je vragen.”

Ook wie per e-mail informeert, krijgt alle info en contactgegevens nagestuurd. De Jobinfodag gaat door in de Wereld van Kina aan het Sint-Pietersplein in Gent op dinsdag 5 mei 2015 van 11 tot 14 uur.

(wv) – Meer info: www.facebook.com/vreewijzejobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.