Voka Oost-Vlaanderen en Bernardusscholen slaan handen in elkaar

Een afstudeerwedstrijd, jobbeurs én promotie voor technische studies. Dat is het opzet van Voka Oost-Vlaanderen op 27 mei in de Bernardusscholengroep in Oudenaarde. Ex-wielrenner Peter Van Petegem en bedrijfsleider Willy Naessens zitten alvast in de jury.

26 mei 2016

Delen

“Tien jaar geleden, bij de 150ste verjaardag van de Kamer van Koophandel in Oudenaarde, schreven wij in ons strategisch plan dat we bedrijfsleven en onderwijs dichter bij mekaar zouden brengen”, aldus Johan Browaeys, manager arbeidsmarkt & onderwijs bij Voka. Sinds drie jaar loopt in de afdeling TSO en BSO van de Bernardusscholen in Oudenaarde een project waarbij mensen uit het bedrijfsleven in de jury zetelen bij de voorstelling van hun eindwerk, hun zogenaamde GIP of Geïntegreerde Proef.

Ongeveer 175 studenten stellen hun GIP voor in een van de zes categorieën: sportwetenschappen, welzijn, land- en tuinbouw, handel en informatica, techniek en toegepaste wetenschappen. In elke categorie valt een winnaar die op het stadhuis van Oudenaarde zijn prijs overhandigd krijgt door de burgemeester. “Uit de zes winnaars per afstudeerrichting wordt nog één algemene winnaar gekozen met de beste GIP van 2016”, vertelt Browaeys.

Promotie

Een dertigtal bedrijven zitten in de jury. Bedrijven als On Semiconductor, Steenbakkerij Vande Moortel en Proximus hebben hiervoor al hun medewerking toegezegd. “Ook ex-wielrenner Peter Van Petegem en bedrijfsleider Willy Naessens zijn juryleden.”

Op dezelfde dag loopt in de school ook een jobbeurs waarbij bedrijven zichzelf en hun vacatures voorstellen, en waar ook leerlingen van andere netten welkom zijn. “Sommige leerlingen zullen verder studeren, maar dan komen ze toch al in contact met bedrijven waar ze later eventueel kunnen gaan werken of stagelopen”, vertelt Johan Browaeys. “Naast een wedstrijd en jobbeurs, is dit initiatief toch ook een promotiecampagne voor technische richtingen. Onze boodschap is ook: je kunt werk vinden in je eigen regio.”

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.