VIDEO: Hoe knoop je perfect een das?

Worstel je elke ochtend met het knopen van je das? Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Links over rechts en dan weer rechts over links, je moet het maar weten. Met dit stappenplan, kom je perfect voor de dag.

18 augustus 2017

Delen

Dassen kun je op honderd-en-één verschillende manieren knopen. Maar je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te kennen. De Windsor-knoop, die moet je wél kennen. Dat is namelijk dé klassieker onder de dassenknopen. Misschien niet de makkelijkste om te knopen, maar het tilt je stijlvolle pak meteen een niveau hoger.

Hoe begin je eraan? Eerst en vooral kies je je kostuum uit, trek je het aan en zoek je een bijpassende das. Laat je jasje open hangen en zet de kraag van je hemd recht. Hang je das rond je nek en zorg dat het op de perfecte lengte hangt: het ene uiteinde net wat lager dan het andere.

De knoop

Dan is het tijd voor het échte werk. Breng het rechtse stuk over links en steek de das er onderdoor doorheen. Haal dan links onder rechts door en weer rechts over links. Dan steek je de das nog eens onderdoor en haal je het door de gemaakte lus heen.

De knoop is klaar. Trek je das lichtjes aan en doe je kraag weer naar beneden. Nu kun je de das zo strak als je wil aantrekken en klaar. Lukt het niet meteen? Oefening baart kunst. Deze video van Manners toont je hoe het moet. Zo knoop je in een mum van tijd de perfecte das.

Video

 

 

Te moeilijk?

Liever een Kent-knoop? Volgens kenners zou het dé knop voor beginners zijn. Check zeker onderstaand videofragment.

 

(dt/em) - Bron: Manners 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.