Vertrouwen onder Belgische professionals is groot

Het merendeel van de Belgische professionals heeft vertrouwen in hun eigen sector, bedrijf en loopbaan. Ook voelen zij zich vrij in het nemen van beslissingen omtrent hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van Robert Walters.

9 juli 2015

Delen

professional met vertrouwen
Het toenemende vertrouwen vertaalt zich in een grotere mobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt.

Ondanks de traag herstellende economie voelt een overgrote meerderheid (89%) van de respondenten zich redelijk tot zeer vrij in het nemen van carrièrebeslissingen. De belangrijkste factoren die als een beperking gezien worden zijn de onzekerheid van de arbeidsmarkt en een gebrek aan keuze in de vacatures. Een derde factor is een tekort aan kennis over de arbeidsmarkt.

Werknemersvertrouwen

Belgische professionals zijn positief over de toekomst van hun huidige sector en bedrijf. Van de ondervraagden geeft 81% aan vertrouwen te hebben in de eigen sector en 67% heeft vertrouwen in de toekomst van de huidige werkgever. Ruim 79% heeft vertrouwen in de eigen carrière.

Gevraagd naar de sector waar men het grootste vertrouwen in heeft wordt de gezondheidssector het vaakst genoemd. IT/telecom/media staat op de tweede plaats, gevolgd door consumer goods/services. De bouwsector wordt door de professionals het minst vaak genoemd.

Waar en wanneer de sprong wagen

Het toenemende vertrouwen vertaalt zich in een grotere mobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt. Dat betekent niet dat alle werknemers onmiddellijk op zoek zullen gaan naar een nieuwe job. Een meerderheid (63%) van de respondenten vindt dat 3-5 jaar de ideale tijd is om in een functie te blijven.

Belgische professionals zijn internationaal georiënteerd. 80% van hen zou overwegen naar het buitenland te verhuizen, bijvoorbeeld voor betere carrièremogelijkheden of om internationale ervaring op te doen.

(ss)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.