Jobhoppen zit in stijgende lijn

Gegeerde profielen zien er steeds minder en minder graten in geregeld elders aan de slag te gaan. De recentste cijfers over het personeelsverloop in België wijzen dan ook op een stijging van jobhoppen.

20 augustus 2018

Delen

"Twintig jaar geleden was het nog not done om voor je dertigste meer dan drie, vier keer van job te wisselen, behalve in boomende sectoren zoals de ICT en hardselling", vertelt loopbaanexpert Reginald De Lannoy van Hudson. "Maar ondertussen is de band tussen een werknemer en zijn werkgever sterk afgezwakt. Hoeveel bedrijven zijn er de laatste jaren niet in grotere multinationals overgegaan? De brave Belg die jarenlang bij dezelfde baas blijft in de hoop dat die ook voor hem zorgt, is een uitstervend ras."

Cijfers over het personeelsverloop in België bevestigen deze trend. Zo stelt Zebrazone vast dat op vier jaar tijd het aantal werknemers dat vrijwillig verandert van job gestegen is. In 2003 verliet een kleine 6 procent de werkgever op eigen initiatief, in 2007 was dat al meer dan 8 procent.

Bedrijven willen flexibele mensen

De organisaties zijn zelf ook sterk veranderd in het soort werk dat ze aanbieden. "Vandaag is er veel meer projectwerk, dat flexibele werkkrachten vereist. Door daar niemand vast voor in dienst te nemen, proberen bedrijven hun kosten te drukken. Zelfs de overheid werkt meer en meer met tijdelijke contracten", weet De Lannoy. "Maar aan de andere kant willen ze geëngageerde medewerkers, met waarden, die ze een lange loopbaan voor houden. Werknemers met een jobhoppersprofiel passen nochtans perfect binnen dat projectwerk. De negatieve houding tegenover jobhoppers zal dus zeker afzwakken."

Terug naar je vorige werkgever

En daar zijn nu al tekenen van. "Toen headhunters twaalf jaar geleden iemand wisten weg te kapen die al vijftien jaar bij hetzelfde bedrijf werkte, was de reactie: schitterend. Maar nu wordt die gezien als een ridder in een zandkasteel die de omringende woestijn vreest. Momenteel nemen rekruteerders liever iemand aan die drie keer gedurende vijf jaar ergens gewerkt heeft, want die toont meer flexibiliteit", zegt De Lannoy.

"Werknemers die opstappen, trekken ook de deur niet meer definitief achter zich dicht. Terwijl je vroeger niet meer moest aankloppen bij een ex-werkgever, sporen organisaties meer en meer voormalige medewerkers op. Voorwaarde is wel dat het jobhoppen getuigt van een zekere carrièreplanning en niet enkel van financiële motieven", besluit De Lannoy.

(dvh)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.