Veritas laat werknemers nieuwe hoofdzetel en warehouse aankleden

Een brand en milieuprotest tegen een geplande nieuwbouw deed Veritas na enkele omzwervingen opnieuw in Kontich belanden. Daar trok de modeketen een nieuwe hoofdzetel op, helemaal in lijn met de bedrijfsfilosofie. “Het gebouw is volledig ingericht door de eigen medewerkers”, vertelt ceo Ine Verhaert.

21 oktober 2014

Delen

Veritas
”Wie hier wil werken, moet tonen dat er een sterke wil is om ideeën en inspiratie te delen met de collega’s.” (Ine Verhaert, ceo Veritas)

De Veritas-keten heeft een bewogen jaar achter de rug. In april 2013 zag het er even heel slecht uit toen een brand zowel de kantoren van de hoofdzetel als het aanpalende magazijn in de as legde. “Al onze stock was opgebrand”, herinnert ceo Ine Verhaert zich.

De ramp bracht de intentie om te verhuizen bij Veritas in een stroomversnelling. “We zaten toen sowieso te klein in onze gebouwen in Kontich en er stonden plannen om te verhuizen naar nieuwe kantoren in Wilrijk op stapel”, aldus Ine Verhaert.

De bouw van de kantoren die Veritas wou huren in Wilrijk raakte verwikkeld in een milieuconflict en de vergunning liep grote vertraging op. “We moesten plots heel dringend op zoek naar een alternatief. Dat vonden we in een leegstaand gebouw in Wommelgem. Zes weken na de brand waren we daar opnieuw operationeel. Dat was echt alle hens aan dek”, vertelt de ceo.

Eigen ideeën

Veritas bleef een jaar in Wommelgem en vond intussen een nieuwe hoofdzetel in Kontich. Het warehouse verhuisde naar Tisselt, nabij Willebroek. Zowel de hoofdzetel als het warehouse zijn sinds vorige maand in gebruik.

“De nieuwe kantoren en het warehouse zijn, volledig volgens het Veritas-DNA, aangekleed en ingericht door de eigen medewerkers”, zegt Ine Verhaert. Die werknemers konden hun creativiteit, een van de redenen waarom Veritas ze aanwerft, de vrije loop laten. Het resultaat is een gebouw waar geen ruimte gelijk is. Het design van het interieur, de bekleding van de muren, de keuze van de meubels ... Het werd allemaal bedacht door het personeel dat er elke dag werkt.

De ceo maakt zich sterk dat Veritas een bedrijf is met een unieke cultuur en dito DNA. “Er is geen keten die je met ons kunt vergelijken. En dat voel je hier ook. We hebben een eigen stylingteam, creatieve productmanagers, … Waarom zouden we de look van ons gebouw uitbesteden als we het talent daarvoor in eigen huis hebben? Niets is zo moeilijk als anderen te briefen over je eigen merk en de beleving van je eigen producten.”

Veritas Academy

Het nieuwe gebouw heeft niet alleen de Veritas-look, het is ook heel bewust ingedeeld. “Vroeger werkten we in landschapskantoren. Leuk, maar rumoerig. Nu zijn er meer rustpunten voorzien, plaatsen waar je je even kunt terugtrekken. We hebben ook creatieve plekken voorzien, waar je naar hartenlust kan brainstormen bijvoorbeeld”, legt de ceo uit.

95 procent van de Veritas-werknemers zijn vrouwen. Het bedrijf doet meer dan gemiddeld beroep op hun creativiteit en inspiratie. “Voor de verhuis hebben we creatieve sessies georganiseerd om ideeën te bedenken over hoe het nieuwe gebouw er moest uitzien. Die manier van werken is typisch voor Veritas”, zegt Ine Verhaert.

“Om de drie maanden organiseren we een vrijdagmiddag waarop een afdeling zich kan voorstellen op een originele manier. We hebben ook een Veritas Academy, waar werknemers kennismaken met de nieuwste technieken in bijvoorbeeld naaien en breien en met de laatste modetrends. Ze kunnen er ook stylingadvies krijgen zodat ze klanten in de winkels creatief kunnen bijstaan.”

Dat weerspiegelt zich in de manier waarop Veritas rekruteert, stelt de ceo. “Interesse in de functie volstaat niet. Je moet je ook goed voelen bij ons DNA, blijk geven van creativiteit, ondernemerschap en een sterke wil hebben om je inspiratie te delen met je collega’s.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.