Vergaderloze dinsdag: een goed idee?

no meetings

Volgens een bevraging van rekruteringsbedrijf Accountemps, onderdeel van Robert Half International, is dinsdag - sinds jaar en dag - de meest productieve werkdag.

Sinds 1987 worden in de Verenigde Staten 300 human resources managers gevraagd wat zij als de meest productieve dag beschouwen. Dinsdag wint deze bevraging al jaren met stip. Blijkbaar is maandag de ‘maildag’ bij uitstek en houden we ons dan vooral bezig met het inplannen van onze afspraken. Pas de volgende dag, op dinsdag, kunnen we ons focussen op het echte werk.

Uit onderstaande tabel blijkt bovendien dat de productiviteit aardig daalt naarmate de week vordert.

  Productiviteit
Maandag 24 procent
Dinsdag 39 procent
Woensdag 14 procent
Donderdag 3 procent
Vrijdag 3 procent
Eender welke dag 14 procent
Weet het niet 3 procent

Bron: Accountemps (Robert Half), december 2013 

Handig om weten? Zeker!

Met de kennis in het achterhoofd dat het meeste werk op dinsdag verricht wordt, kan deze dag best zo ‘leeg’ mogelijk ingepland worden, zonder vergaderingen of andere ‘werkverstorende’ afspraken. Die plan je beter op een andere dag in de week, wanneer er toch automatisch ‘minder’ (écht) gewerkt wordt.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer. 

Lezers van Jobat ontvangen een korting van 10% voor de open opleiding. 

Meer info over Vergaderen

10/01/2017