Vande Moortel: ‘Een uitdagende job vlakbij huis’

Producent van gevelstenen en kleiklinkers Vande Moortel uit Oudenaarde is een bloeiend bedrijf. Dit jaar rekruteerde de steenbakker twee ervaren profielen: een plant manager en een verkoopdirecteur. Allebei vonden ze bij Vande Moortel een job op een boogscheut van hun woonplaats.

26 augustus 2016

Delen

“Vroeger moest ik telkens naar Nijvel. Dat is dus uren verschil in reistijd.” (Geert Dhaese, links naast Xavier Debode, over het nut van een job dichtbij huis)

Geert Dhaese is sinds dit voorjaar verkoopdirecteur België voor Vande Moortel, een bedrijf met een geschiedenis van meer dan 150 jaar. “We hebben een erg zichtbaar product”, zegt Geert Dhaese. “De jongste projecten bewijzen dat nog maar eens. In Kruishoutem wordt het centrum heraangelegd met onze kleiklinkers. Ook in Waregem, Ham (Limburg) en Boechout (Antwerpen) zijn we nauw betrokken bij projecten met een grote impact op het straatbeeld. Hetzelfde geldt voor de toepassingen van onze gevelstenen. Belangrijk is dat we op een nichemarkt mikken, waarin de architect of de bouwpromotor via ons kiest voor een gebouw of stadsvernieuwingsproject met uitstraling.”

Innovatie zit ingebakken in de stenen bij Vande Moortel. Het maakt het bedrijf tot een aantrekkelijke werkgever voor ingenieurs bouwkunde als Geert Dhaese, ook al is de bouwsector niet zo florissant.

“Klopt, ik ben februari gestart als commercieel verantwoordelijke voor België. Deels een nieuwe functie, want mijn voorganger deed er ook productinnovatie en techniek bij. Ik focus volledig op sales. Hiervoor was ik verkoopdirecteur België bij een betonmultinational. Vergelijkbaar, maar Vande Moortel biedt mij een job vlakbij huis, terwijl ik vroeger telkens naar Nijvel moest: uren verschil in reistijd. De duidelijke strategie rond projecten die architecturaal het verschil maken, spreekt me aan. Het maakt ons binnen een krimpende bouwmarkt toch weerbaar. Omdat we ons richten op tuin- en landschapsarchitecten en algemene bouwarchitecten – voor de privé- en de projectmarkt – breng je als lid van ons salesteam veel tijd door op locatie bij die doelgroepen.”

Salesmedewerkers en arbeiders

Daar is vers salestalent voor nodig. Vande Moortel kijkt uit naar nieuwe commerciëlen voor de binnen- en buitendienst. “Een accountmanager kleiklinkers Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, en een sterk commercieel profiel voor de binnendienst voor de grote projecten. Lastenboeken analyseren, regiomanagers commerciële ondersteuning bieden … het hoort erbij. We willen commercieel echt nog een stap vooruit, met een sterke ploeg die duurzame persoonlijke relaties met klanten opbouwt”, benadrukt Geert Dhaese.

Ook de productie heeft nood aan extra handen, zegt kersvers plant manager Xavier Debode. “Ik werk hier sinds maart. Om de productiegroei van de laatste jaren op te vangen, werd deze algemeen coördinerende rol gecreëerd. Mijn functie omvat naast coördinatie van de productie ook r&d, finance, onderhoud, logistiek, kwaliteit en milieu. Onze site telt een 95-tal medewerkers. Van opleiding ben ik ingenieur. Ik deed als productieverantwoordelijke en plant manager ervaring op in andere industriebedrijven, onder meer in (tapijtgaren en non-woven) glaswolisolatie en containerglas. Het fijne bij Vande Moortel is dat het eindproduct in het oog springt en mooi is. En ook voor mij geldt dat ik nu een interessante job vlakbij huis heb.”

De steenbakkerij kijkt uit naar nieuwe medewerkers, vooral productiearbeiders, techniekers en mechaniekers, maar een kwaliteitsmanager staat ook op de lijst. Vervelen zullen ze zich niet: “Er komen investeringen en een upgrade van de installaties aan”, besluit de plantmanager. “Dit is een technologisch, jong en modern geleid bedrijf.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.