Vacature voor ... nieuwe bondscoach

Iemand die zich geroepen voelt om bondscoach te worden ... van Finland?

30 juli 2015

Delen

Mika-Matti Petteri Paatelainen, voormalig bondscoach Nationale Voetbalploeg Finland

Altijd al bondscoach willen worden? Hier is misschien je kans. De Finse voetbalbond zette een opmerkelijke functiebeschrijving online.

Coach

Een contract van 2 tot 4 jaar en de kans om de huidige kwalificatiecyclus voor het EK 2016 af te maken, dat biedt de Finse voetbalbond aan sollicitanten die geïnteresseerd zijn in de job van bondscoach. De belangrijkste voorwaarde is dat de kandidaten dezelfde passie delen als de Finse voetbalfamilie om de witblauwe kleuren te doen slagen.

In de functieomschrijving staat nog dat de nieuwe bondscoach verantwoordelijk zal zijn voor het coachen en opbouwen van de toekomst van het nationale mannenteam (A). De verspreiding van de knowhow van de kandidaat zal ook in het voordeel zijn van andere nationale teams, coachopleidingen, en de ontwikkeling van spelers over het hele land.

Vereisten

Aan de functie zijn natuurlijk enkele voorwaarden verbonden, wil je kans maken:

  • In het bezit zijn van een UEFA Pro-licentie
  • Eigen ideeën kunnen inbrengen waar het Finse voetbalspel baat bij heeft
  • De sterktes van de Finse spelers begrijpen en in het achterhoofd houden
  • Een degelijk begrip hebben van internationaal topvoetbal
  • Ervaring (en resultaten) kunnen voorleggen van vorige coachposities

In ruil krijgt de uitverkoren kandidaat dus een contract van twee tot vier jaar én de kans om al meteen mee te draaien in de huidige kwalificatiecyclus van het EK 2016 en deze af te maken.

EK 2016

Het Finse nationale voetbalteam doet het trouwens niet al te best tijdens de kwalificatiereeks. Meer nog, of minder, ze worden nu al kansloos verklaard. Ze behaalden amper 4 punten tijdens de eerste 6 kwalificatieduels en lopen 7 punten achter op Hongarije, dat op de derde plaats staat in Groep F. Iets dat ervoor gezorgd heeft dat de job van Mixu Paatelainen, de vorige bondscoach, vrij is gekomen.

Geïnteresseerd? Je kan nog solliciteren tot maandag 3 augustus 2015. Een mailtje mag je sturen naar headcoach.applications@palloliitto.fi, met je CV in bijlage en een indicatie van je salarisverwachtingen. Voor verdere vragen kan je terecht bij FAF President Pertti Alaja.

(sjv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.