Twintig extra jobs bij Waregemse Houthandel Cras

Houthandel Cras uit Waregem is de jongste jaren sterk gegroeid, onder meer door een reeks overnames. Nu deze onderdelen goed in de groep zijn geïntegreerd, heeft het familiebedrijf zowat twintig jobs in de aanbieding. “We merken dat medewerkers bij ons sowieso snel door de houtmicrobe gegrepen worden”, zegt Nele Vandaele.

29 april 2016

Delen

“We mikken onder meer op young potentials die bereid zijn zich te laten besmetten door de houtmicrobe.” (Nele Vandaele, personeelsverantwoordelijke Houthandel Cras)

Goed draaiende, groeiende bedrijven vinden die nog ontstaan zijn aan het einde van de 19de eeuw en nog altijd in handen zijn van dezelfde familie: ze zijn zeldzaam, maar Houthandel Cras uit Waregem is er zo een. August Cras begon in 1878 met een lokale houthandel; zowat honderd jaar later zorgden een flink aantal gerichte overnames ervoor dat Houthandel Cras uitgroeide tot een groot bedrijf.

“Het feit dat we nu zo veel vacatures hebben, heeft zeker te maken met de overnames van pakweg de jongste tien jaar”, legt personeelsverantwoordelijke Nele Vandaele uit. “We hadden tijd nodig om de structuur aan te passen en al die verschillende onderdelen in de groep te integreren. Die nieuwe structuur zijn we nu aan het uitrollen, met als resultaat de huidige lijst van jobaanbiedingen.”

Hout is sexy en warm

Houthandel Cras heeft op dit moment ongeveer twintig jobaanbiedingen: een ruim pallet van de meest diverse profielen, zowel arbeiders als bedienden. “We zijn momenteel onder meer stevig op zoek naar medewerkers voor de commerciële binnen- en buitendienst, chauffeurs en magazijniers en tal van technische functies”, zegt Nele Vandaele. “We leggen in onze rekruteringsinspanningen voor de commerciële profielen sterk de focus op zogenoemde young potentials. Ervaring met hout(producten) is een plus, maar we zijn zeker bereid om te investeren in jonge schoolverlaters.”

Als we even advocaat van de duivel spelen, zouden we kunnen zeggen dat ‘hout’ niet echt een sexy product is en een houtbedrijf bij jongeren niet meteen hoog op het lijstje staat als mogelijke werkgever. “‘Hout’ is net wel heel sexy. Je vindt het overal en het blijft erg gegeerd, zowel in de bouw, interieurtoepassingen als de tuin. Hout straalt bovendien warmte uit, een warmte die ook doorsijpelt in ons bedrijf en de werksfeer. We merken dat medewerkers snel gegrepen worden door de houtmicrobe, net omwille van de veelzijdigheid en de vele mogelijkheden van het product.”

Cras houthandel
De mensen die Houthandel Cras aanwerft, krijgen al jaren een doorgedreven productopleiding. “Specifiek voor commerciële profielen is dat erg belangrijk; advies is immers een speerpunt in onze dienstverlening”, zegt Nele Vandaele. “De ervaren productspecialisten geven geregeld opleidingen om hun kennis over te dragen aan nieuwkomers. Nieuw voor ons zijn de competentiegerichte workshops die we sinds kort organiseren. Deze competentietrainingen moeten onze mensen toelaten intern te evolueren en door te groeien.”

Divers aanbod vangt schokken op

Houthandel Cras groeide niet alleen sterk door de overnames, maar ook op eigen kracht. “We zijn allang niet zomaar een houthandel meer, maar een groot bedrijf met 550 werknemers en een breed assortiment”, zegt Nele Vandaele uit.

“Met de Cras Woodshops hebben we een nationaal gespreid netwerk van twaalf eigen houthandels. Dubois-Parquet is het merk waaronder onze parketfabriek zijn producten verkoopt, en met Brems Doors maken en plaatsen we hoogkwalitatieve binnendeuren. Via Pouleyn zijn we actief in ramen, deuren, poorten en houten bijgebouwen. En ons bekendste merk, sinds veertig jaar, is allicht Collstrop, waaronder we tuinschermen, carports, poorten en bergingen verdelen naar een netwerk. Door dat brede assortiment zijn onze activiteiten gespreid over de renovatie, interieur- en tuinbranche, wat ervoor zorgt dat een mogelijke terugval in één sector altijd wel wordt opgevangen door een andere.”

(jd) – Meer info: www.cras.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.