'Als de bonussen zakken, voelen de hogere lonen dat harder dan de andere'

Hoe open communiceert Melexis over hun toplonen? En is de top van het bedrijf bereid in te leveren nu het economisch minder goed gaat?

9 maart 2009

Delen

Een ander verhaal horen we bij Melexis. In januari kondigde de producent van sensoren en chips voor de autosector aan dat wereldwijd tien procent van het personeelsbestand moest verdwijnen. Dat zijn zeventig werknemers.

Verder is er een algemene productievermindering van dertig procent gepland. De fabriek in het Duitse Erfurt gaat zelfs even helemaal dicht. Tot slot wordt er een miljoen euro uitgetrokken om een herstructurering op poten te zetten. Die rits maatregelen moet Melexis vier miljoen euro uitsparen op jaarbasis. Benieuwd of de top ook hier een extra inspanning levert.

Volgens Melexis-voorzitter Roland Duchâtelet is het grote probleem met de lonen van kaderleden in het algemeen dat het niet-samendrukbare vaste kosten zijn, "behalve als het op de bonussen aankomt".

'Iedereen wordt over dezelfde kam geschoren'

"Wat dat betreft, werken we al een aantal jaar met een base salary en een variabal pay", zegt CEO Françoise Chombar. "Het variabele loon, dat naargelang de functie 5 tot 25 procent van het totale loonpakket uitmaakt, splitsen we traditioneel in drie. De helft hangt af van de individuele prestatie van een werknemer, een kwart baseren we op de bedrijfsprestaties en het andere kwart gebruiken we om een werknemer te belonen die zich extra heeft ingezet of de verwachtingen heeft overtroffen."

Exclusieve besparingsmaatregelen voor de topfuncties neemt Melexis niet. "Iedereen wordt over dezelfde kam geschoren. Maar het spreekt voor zich dat we dit jaar, mezelf incluis, allemaal wat minder zullen verdienen. Als het bedrijf het minder goed doet, heeft dat niet alleen zijn effect op de individuele maar ook op de bedrijfsbonus. Als die zakt, voelen de hogere lonen dat harder dan de andere. In die zin leveren de betere verdieners dus wel extra in", besluit Chomard.

Duchâtelet meent dat je als kaderlid op twee manieren kan inleveren. "Of je blijft evenveel werken maar je verdient minder, of je werkt minder en krijgt een loon in verhouding. Dat laatste is, denk ik, de juiste oplossing."

bulletsToplonen bij Agfa Gevaert
bulletsNiet elke topper levert graag in

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.