Thuisverpleegkundigen zijn een feestje waard

Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen organiseert op 11 februari voor het eerst een Nurse Party om verpleegkundigen kennis te laten maken met thuisverpleging.

6 februari 2015

Delen

"We kijken vooral uit naar verpleegkundigen, pas afgestudeerd en met ziekenhuiservaring." (Natalie Cocquyt, personeelsverantwoordelijke Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen)

Thuisverpleging: dankzij een dicht regionaal netwerk van verpleegkundigen staat het Wit-Gele Kruis er zowat synoniem voor. Is patiënten thuis bezoeken een eenzame job?

Volgens rekruteringsverantwoordelijke Natalie Cocquyt krijgen thuisverpleegkundigen net zoveel back-up als in een zorgteam op een ziekenhuisafdeling. "Momenteel hebben we 1.600 medewerkers bij het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. We kijken vooral uit naar verpleegkundigen, pas afgestudeerd en met ervaring. Ze vinden bij ons een aantrekkelijke werkomgeving. Door aan huis te gaan bij patiënten, bouw je sterke persoonlijke banden op. Daarbij ga je autonoom aan de slag, maar tegelijk ervaar je echt wel een teamgevoel. Je staat er absoluut niet alleen voor, ook al ben je in je eentje onderweg. Bij vragen tijdens een bepaalde zorgtaak mag je meteen op back-up rekenen. Het elektronisch patiëntendossier waarmee ze de baan opgaan, bevat de nodige info om aan de slag te gaan bij de patiënt. Een groot verschil met pakweg zelfstandig verpleegkundigen. En ook op het vlak van riziv-wetgeving en andere administratie nemen we onze verpleegkundigen veel uit handen. Verpleegkundigen bij het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen werken voornamelijk overdag. Tenzij je deel uitmaakt van de continuïteitsequipe, hoef je ’s nachts niet te werken. En je kunt vlakbij huis werken, of toch minstens in je eigen regio."

Topervaring

"Verpleegkundigen in een ziekenhuis zijn doorgaans gebonden aan één specialisatie – pakweg op de afdeling neurologie – maar bij thuisverpleging is het patiëntenpubliek veel diverser", vervolgt Cocquyt.

"Tegelijk organiseer je je eigen rondes: toch de grootste troef voor veel kandidaten, net als brede zorgverlening en de vertrouwensrelatie met de patiënt. Studenten die bij ons stage lopen, stappen ook gauw af van het idee dat je eerst in een ziekenhuis ervaring zou moeten opdoen. Die mythe doorbreken we snel. De loonschalen zijn trouwens gelijk. Als autonome vzw hebben we een eigen directiecomité en raad van bestuur. We spelen eigenlijk een coördinerende rol. We kijken verder dan thuisverpleging en schakelen partnerorganisaties in om een totaalaanbod aan zorg te kunnen bieden. Heeft iemand schoonmaak of boodschappendiensten nodig, dan zorgen wij daar op die manier ook voor."

En hoe zat het nog met dat feestje?

"Op 11 februari organiseren we een Nurse Party op onze hoofdzetel in Gent om zoveel mogelijk Oost-Vlaamse verpleegkundigen kennis te laten maken met het Wit-Gele Kruis", besluit Cocquyt. "We leggen een shuttledienst in vanaf station Gent Sint-Pieters. Zorgverleners zelf eens in de watten te leggen, dat is de insteek. Een verwenavond door onze medewerkers waar je geniet van aromatherapie, make-up, voetmassages en gezonde cocktails. Als top of the bill is er een wervelende show van Jani Kazaltzis. Tegelijk kun je natuurlijk een praatje slaan. En met je cv hoef je niet per se te staan zwaaien."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.