There SHEO comes

Het lijkt er sterk op dat het lijstje afkortingen dat naar de bedrijfstop verwijst dit jaar nog verwarrender wordt. Als het van TopBrainstorm, een initiatief voor 'vrouwen naar de top' afhangt, krijgen CEO's (Chief Executing Officers), CFO's (financial) en CIO's (information) het gezelschap van een SHEO, de vrouwelijke tegenhanger van een CEO.

2 januari 2009

Delen

TopBrainstorm wil zo een einde maken aan de negatieve beeldvorming rond werkende vrouwen. Die zouden volgens hardnekkige vooroordelen slechtere moeders zijn. Hun typisch vrouwelijke eigenschappen zouden hen van nature minder geschikt maken voor een topfunctie. Met de campagne ‘CEO wordt SHEO’ hopen ze daar nu verandering in te brengen.

Maar het kan nog leuker. Van adviesbureau HFMtalentindex mag er voortaan ook een CHCO zijn: een Chief Human Capital Officer. Human resources komt steeds dichter op de business te zitten, luidt het. HR groeit daarmee vanuit een anticiperende, ondersteunende rol steeds meer naar een sturende rol. Dat vereist een nieuw denken over HR, en dus ook een nieuwe naam.

   Toe aan een nieuwe job? Bekijk hier het jobaanbod.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.