Talent Factory Tobania leidt werkzoekenden op tot app-ontwikkelaars

Een staalarbeider die aan de slag gaat als app-ontwikkelaar. Het is een van de straffe voorbeelden uit de Talent Factory van Tobania. Samen met VDAB leidt de IT-dienstverlener regelmatig kleine groepjes werkzoekenden en pas afgestudeerden op tot pragmatische informatici.

1 april 2015

Delen

"Voorkennis is nuttig, maar niet noodzakelijk. Motivatie en attitude wegen minstens zo zwaar door.” (Michel Liesmons, practice manager business appification, Tobania)

De Talent Factory, die deel uitmaakt van de 'business appification practice' binnen Tobania, concentreert zich op Microsoft .NET-technologie en telt zes studenten. "Het programma leidt jonge, onervaren IT’ers op tot consultants met een IT-specialisatie. Deze keer concentreren we ons op de technologie .NET, maar het concept kan ook toegepast worden voor andere technologieën zoals SharePoint, Java, ...", zegt Michel Liesmons, practice manager business appification bij Tobania.

De deelnemers zijn afgestudeerd als professionele bachelor in de informatica, maar hebben nog geen werkervaring. Een van de deelnemers is een buitenbeentje: een ex-staalarbeider met een passie voor IT, die van zijn passie zijn beroep kon maken.

Voorkennis hoeft niet

Bart, Jonas, Jan, Nick, Karel en Arne werden niet zomaar toegelaten tot de Talent Factory. Ze kregen eerst een klassiek sollicitatieparcours voorgeschoteld, met één verschil. "Voorkennis is nuttig, maar niet noodzakelijk", zegt Michel Liesmons. "Motivatie en attitude wegen minstens zo zwaar door. Als wij merken dat iemand de technologie echt onder de knie wil krijgen, staan we daar voor open."

De opleiding in de Talent Factory van Tobania volgen de zes met een IBO-contract. Dat is een instrument van VDAB om jongeren en werkzoekenden snel nuttige ervaring te laten opdoen. De werkgever betaalt minder sociale bijdragen en de IBO'er is zeker van een contract dat nog eens minstens zolang loopt als de IBO-opleiding duurt.

"Voor ons is het ook een manier om de schaarste op de IT-markt te vullen met jong talent. Het is een investering, maar die betaalt zich terug. De Talent Factory is heel praktijkgericht. Wie de opleiding volgt, kan meteen aan de slag op een professioneel niveau", legt Michel Liesmons uit.

Tobania Talent Factory 2015
Bart, Jonas, Jan, Nick, Karel en Arne ronden begin april hun IBO (individuele beroepsopleiding) af in de Talent Factory van Tobania. Daarna gaan ze aan de slag bij het IT-bedrijf. 

Sociale vaardigheden

De IBO bij Tobania duurt negen weken en loopt af begin april. Tegen dan zullen de zes deelnemers meer hebben opgestoken dan alleen maar .NET-technologie.

Als coach zorgt Michel Liesmons ervoor dat ook hun sociale vaardigheden worden bijgespijkerd. "Presentatietechnieken en communicatievaardigheden zijn een must geworden. En niet alleen voor consultants die bij klanten langsgaan. Ook intern is het belangrijk dat er goed wordt samengewerkt en dat je overweg kan met je collega's."

(wv) – Meer info: www.tobania.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.