Tabaksfabriek uit Wervik plant ‘beste sluiting ooit’

Wat doe je als je bedrijf over vier jaar onherroepelijk dichtgaat en 136 werknemers op straat zet? Je incasseert, staat recht en tracht, zoals bij JTI-Gryson uit Wervik, iedereen uitzicht op nieuw werk te geven. “Dit wordt de beste sluiting uit de geschiedenis”, stelt hr-manager Evelien Vanden Brande, die in 2018 mee het spreekwoordelijke licht wil uitdoen.

4 september 2016

Delen

“Mijn man verklaart me gek.” (Evelien Vanden Brande, hr-manager bij JTI-Gryson)

Toen tabaksbedrijf JTI-Gryson in 2014 de sluiting van de fabriek in Wervik aankondigde, kwam die onverwacht. De nieuwe eigenaar, de Japanse tabaksmultinational JTI, investeerde aanvankelijk zelfs voor meer dan 10 miljoen euro in de fabriek. Sinds de overname werden zelfs meer dan 80 mensen aangeworven. “Een donderslag bij heldere hemel voor de 136 medewerkers”, erkent Evelien Vanden Brande, hr-manager bij JTI-Gryson.

Lage werkloosheid

De situatie is niet gemakkelijk, want voor iedereen loopt het verhaal binnenkort ten einde. “Als je weet dat je fabriek over enkele jaren dichtgaat, hebben sommige werknemers niet veel nodig om het hoofd te laten zakken. Dat is niet meer dan menselijk, al trachten we wel de moed erin te houden”, aldus Vanden Brande.

Uiteindelijk besloot het bedrijf uit Wervik om niet alleen op zoek te gaan naar een oplossing voor de vaste medewerkers, maar ook voor de uitzendkrachten. Voor deze laatste groep organiseerde JTI-Gryson eind mei al een jobbeurs in het West-Vlaamse Menen. “Naar aanleiding hiervan vond 32 van de 50 uitzendkrachten al werk”, vertelt ze. “We vonden het onze plicht om erop toe te zien dat ook onze uitzendkrachten de nodige hulp zouden krijgen bij hun hertewerkstelling. Zo’n jobbeurs leek ons de ideale manier”, stelt ze.

Eerst en vooral werd er geluisterd naar de uitzendkrachten en gevraagd waar ze zichzelf zien na hun tijd bij JTI-Gryson. Als tweede stap ging de organisatie op zoek naar bedrijven die bij die noden en wensen aansluiten. In totaal waren er op de beurs veertien ondernemingen uit de regio aanwezig, afkomstig uit diverse sectoren. “De werkloosheid in onze regio ligt erg laag: op 2 à 3 procent, dus veel werkgevers zijn echt op zoek naar nieuwe arbeidskrachten.”

Generale repetitie

De jobbeurs voor uitzendkrachten was een generale repetitie voor de jobbeurs die ze in de loop van 2017 voor de vaste medewerkers willen organiseren. “Voor die beurs hebben we met diverse bedrijven uit de regio reeds afspraken gemaakt.”

In meer dan één opzicht geldt bij JTI-Gryson een dubbele situatie. Enerzijds bij het personeel zelf, met zowel vaste- als uitzendkrachten. Maar ook bij de relatieve nieuwkomers en anciens. “Er zijn veel mensen aan de slag van voor de overname, toen we nog een familiebedrijf waren. Voor hen is de sluiting vaak ingrijpender dan voor zij die later zijn aangeworven. De gemiddelde leeftijd van ons personeel ligt op 37 jaar.”

Anderzijds is er een dubbele situatie qua nood aan mensen. Heel vaak heerst er bij een bedrijf in sluiting een uitdoofscenario, maar niet bij JTI-Gryson. “Tot mei van dit jaar moesten we zelfs nog tijdelijk aanwerven. Door wettelijke vereisten rond onze verpakking, hebben wij nog stock moeten opbouwen. Dat maakt het moeilijk. Op korte termijn heb je extra mensen nodig, maar je wilt ook op lange termijn kijken en mensen alle kansen geven om door te groeien. Dit wordt de beste sluiting uit de geschiedenis.”

Gek verklaard

Zelf staat Vanden Brande nog niet stil bij haar carrière na JTI-Gryson. “Momenteel kan ik het bedrijf nog niet loslaten. Mijn man verklaart me gek”, erkent ze. “Al ga ik daarmee zelf ook wel in tegen mijn eigen advies voor onze medewerkers. En dat is dat je vooruit moet kijken en dus zeker aan je eigen carrière moet denken. Je moet de tijd die we nu krijgen, benutten om verdere stappen in je loopbaan te bepalen.”

Een concrete datum van sluiting van de fabriek van JTI-Gryson is er nog niet. Daarom stellen veel werknemers een concrete zoektocht naar een baan nog even uit. “Ik wil ook mijn vrienden en collega’s niet plots achterlaten”, vertelt Tamara Seynhaeve, all-round operator bij JTI-Gryson.

“Ik wacht nog met solliciteren”

Met haar 32 jaar is Tamara Seynhaeve eerder bij de jongere garde van de werknemers. “Ik merk dat de jongere generatie van medewerkers de toekomst met vertrouwen tegemoetziet. We zullen wel iets vinden. Als je gemotiveerd bent, vind je wel werk”, zegt Tamara. “Voor de oudere medewerkers ligt dit moeilijker. Zeker vanaf ze de veertig zijn gepasseerd.”

Seynhaeve is allround-operator in de fabriek en kan op meerdere plaatsen worden ingezet. “Ik weet zelf nog niet goed of ik in die richting verderga. Het kan ook dat ik iets anders ga doen. Ik stel wel vast dat veel collega’s liefst een nieuwe job willen vinden waarbij ze min of meer hetzelfde zouden doen”, stelt ze. Ondanks de moeilijke situatie blijft iedereen wel gemotiveerd, benadrukt ze. “De mensen voeren hun werk nog correct uit, met oog op kwaliteit en veiligheid.”

Zelfvertrouwen

Aan solliciteren denkt Seynhaeve nog niet. Een concrete sluitingsdatum is nog niet meegedeeld. “Normaal zullen ze ons zes maanden op voorhand verwittigen. Ik denk dat ik pas vanaf dan echt naar werk ga zoeken. Ikzelf geloof er wel in. Al merk ik ook wel dat niet iedereen zoveel zelfvertrouwen heeft”, stelt ze. “Ook daarom is het goed dat het bedrijf ons bijstaat bij de zoektocht naar een nieuwe job. Ondanks de omstandigheden laten ze ons zeker niet vallen.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.