'Superheld' Frank vindt werk

Superheld Frank

De zoektocht naar werk is voor velen een ellendige lijdensweg. Dat was ook het geval bij de Nederlander Frank Geurts. Tot hij na talloze onsuccesvolle pogingen besloot om de zaken anders aan te pakken.

Het vergt veel doorzettingsvermogen om vandaag te blijven solliciteren. Verscheidene afwijzingen of zelfs geen enkele reactie maken de werkzoektocht ontzettend frustrerend. En het helpt natuurlijk niet als de jobs in jouw sector schaars en ontzettend gewild zijn. Dat ondervond de Nederlandse grafische ontwerper Frank Geurts.

Met zijn diploma 'Crossmedia Vormgeving' vond hij na zijn afstuderen moeilijk werk. Zo ontving hij vaak een standaardbericht waarin verteld werd dat zijn portfolio interessant is en dat hij bovenaan de lijst staat als er ooit een plekje zou vrijkomen. Of er überhaupt zo'n lijst bestaat en of ze zijn portfolio daadwerkelijk hadden bekeken is maar de vraag.

'Superheld' Frank

Frank Geurts 1 

Vele ergernissen later besloot Frank het over een andere boeg te gooien. Geïnspireerd door de zoveelste superheldenfilm van Marvel ontwierp hij een filmposter met zichzelf in de hoofdrol. Frank Geurts, de grafische ontwerper die elk bedrijf in nood redt van de ondergang. Hij verstuurde deze unieke poster samen met wat visitekaartjes in een kartonnen buis met opmerkelijk sticker naar 16 ontwerpbureaus.

Frank Geurts 2 

Zijn unieke aanpak viel duidelijk in de smaak. Hij vond een baan en hoopt hiermee andere werkzoekenden te motiveren. Wat telt? Dat je niet bent zoals al de rest, maar dat je op een creatieve manier kan laten zien wie je bent. Veel succes!

Frank Geurts 3 

(nm) – Froot.nl 

07/04/2014

  • 07 april 2014