Student@work app vertelt hoeveel je nog mag werken

Studenten kunnen voortaan met hun smartphone overal nagaan hoeveel dagen ze nog mogen werken met verminderde sociale bijdragen. Per jaar hebben studenten 50 van die ‘voordelige’ dagen waarin ze netto meer overhouden. De app student@work is gratis te downloaden.

15 april 2015

Delen

Als student krijg je van de overheid elk kalenderjaar een pakket van 50 dagen waarin je minder sociale bijdragen betaalt dan een gewone werknemer. Meer dan 50 dagen werken mag uiteraard, maar dat is financieel minder interessant.

Ook buiten de zomervakantie

Sinds 1 januari 2012 is werken als jobstudent niet meer gebonden aan een seizoen. Je kiest als jobstudent zelf wanneer je werkt en hoe lang.

Wil je in de zomer 50 dagen lang ijsjes verkopen? Dat kan. Hou je nog graag een tiental dagen over om later op het jaar bij te klussen als kerstman? Geen enkel probleem.

Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je:

  • binnen je 50 dagen blijft;
  • op post bent voor lessen of andere schoolactiviteiten; op die momenten mag je niet werken als jobstudent.

Student@work app

Om dit alles goed bij te houden, is er een handige app. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block heeft die gelanceerd. Zo kunnen jobstudenten op hun smartphone overal nagaan hoeveel dagen ze nog kunnen werken met verminderde sociale bijdragen.

Er was al een website Student@work, waarop veel info staat over werken als jobstudent.

Er is ook een overzicht te vinden van alle studentenjobs waarvoor je een studentenovereenkomst hebt en die je al hebt uitgevoerd.

Dagen checken

Met de app kunnen jobstudenten hun dagen overal en altijd checken. Het is ook mogelijk om een attest met het aantal resterende dagen te maken en door te sturen naar een werkgever.

Student@workapp 

Langdurige toegang

Om hun resterende dagen te zien, moeten studenten zich bij de app aanmelden met een gebruikersnaam en wachtwoord. Die moeten ze eenmalig online aanmaken met behulp van hun eID-kaart.

Na een eerste aanmelding krijgt de student twee maanden lang toegang tot de app. Bij elke nieuwe aanmelding wordt die termijn hernieuwd.

Snelle support

De app geeft een snelle toegang tot de verschillende supportkanalen van Student@work: het contactcenter, Facebook en Twitter.

Voor iOS en Android

De Student@work-app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Android.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.