Starters onvoldoende klaar voor arbeidsmarkt

Volgens de helft van de Belgische HR-managers zijn starters onvoldoende voorbereid op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een studie van OfficeTeam, een uitzendbureau voor administratieve profielen, bij 200 HR-managers.

22 augustus 2013

Delen

gesprek 3 hr

51 procent van de ondervraagden vindt dat scholen, beroepsopleidingen en universiteiten starters onvoldoende voorbereiden op de arbeidsmarkt. Amper 37 procent van de Vlaamse HR-managers is van mening dat starters wél voldoende voorbereid zijn. In Wallonië denkt 51 procent hier hetzelfde over, in Brussel loopt dit aantal op tot 59 procent.

Vaardigheden die het meest ontbreken

Gevraagd naar de vaardigheden die starters het meest missen, verwijst maar liefst 68 procent van de HR-managers naar organisatorische vaardigheden. 43 procent vindt dat de talenkennis van pas afgestudeerden onvoldoende is. Ook analytische (42 procent) en communicatieve vaardigheden (41 procent) ontbreken volgens hen bij starters.

Overzicht:

  • Organisatorische vaardigheden: 68 procent
  • Talenkennis: 43 procent
  • Analytische vaardigheden: 42 procent
  • Communicatieve vaardigheden: 41 procent
  • Technische vaardigheden: 28 procent
  • IT-vaardigheden: 20 procent

Dries De Vos, Director OfficeTeam: “De arbeidsmarkt van vandaag is zeer competitief en de verwachtingen van bedrijven naar kandidaten toe zijn hoog. Het gaat bedrijven niet meer enkel om de technische vaardigheden, maar ook ‘soft skills’ hebben aan steeds meer belang gewonnen. Terwijl het diploma zich doorgaans focust op de zogenaamde ‘hard skills’ is er dus nog ruimte voor verbetering in het kader van ‘soft skills’, zodat het profiel van afgestudeerden (nog) beter past bij wat bedrijven als topkandidaten beschouwen.”

Maatregelen

Het overgrote deel (97 procent) van de ondervraagde HR-managers beweert maatregelen te nemen om de kloof tussen opleiding en arbeidsmarkt te overbruggen. Zo werkt 57 procent met een evaluatieperiode waarbij starters een bepaalde tijdspanne krijgen om zich in te werken.

De helft (50 procent) geeft ook aan interne of externe opleidingen aan te bieden, terwijl 45 procent een mentor toewijst aan starters om hen bij te staan tijdens de beginperiode. Amper 3 procent zegt geen enkele actie te ondernemen.

“Bedrijven investeren in toenemende mate in hun personeel, en dit geldt ook voor starters. Feedback, training en coaching vormen een belangrijke component binnen het bedrijf, niet alleen bij het inwerken van de nieuwe werknemer, maar ook in het kader van personeelsretentie. Aan de hand van trainingen en persoonlijke coaching kunnen organisaties hun werknemers gemotiveerd en geëngageerd houden wat de kans zal verkleinen dat ze op zoek gaan naar een andere opportuniteit,” aldus Dries De Vos.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.