Stadslucht gezonder dan lucht op kantoor

Moet jij ook meer niezen op kantoor dan daarbuiten? Dat komt door de ongezonde lucht die rondzweeft op je werk. Onderzoekers van de Nederlandse Radboud Universiteit in Nijmegen deden een opmerkelijke bevinding: de lucht op kantoor is viezer dan stadslucht.

Geloof het of niet, maar al de uitlaatgassen en andere vieze luchtjes die in de stad rondzweven, zijn gezonder dan kantoorlucht. Dé boosdoeners voor al die viezigheid zijn de luchtverversingsbuizen, het laagje stof op de kast en de gassen die nieuwe meubels uitscheiden.

Geen wonder dus dat de meeste werknemers de hele dag door moeten niezen of met hoofdpijn huiswaarts keren. Volgens Ad Ragas, milieukundige aan de Radboud Universiteit, is het in sommige bedrijven zelf zo erg gesteld ,dat het misschien beter zou zijn om te beginnen met het verbeteren van de lucht op kantoor, dan om filters op fabriekspijpen te plaatsen.

Oplossingen

De lucht op kantoor verbeteren: het zou al een heel stuk gezonder zijn. Met deze 3 tips maak je er voor jezelf een gezondere werkdag van op kantoor:

  • Zet geregeld het raam open zodat de lucht op een natuurlijke manier ververst kan worden
  • Probeer zo min mogelijk te eten aan je bureau: dit zorgt toch alleen voor een onhygiënische werkplek
  • Ga ’s middags 10 minuutjes wandelen in de buitenlucht: zo ben je even weg uit de vieze lucht, doe je aan lichaamsbeweging en kun je helemaal op adem komen

(mw) – Bron: bnr.nl  

Meer info over Gezondheid , Werkplek

12/10/2011