Sollicitatietests schoolverlater strenger dan van CEO

Een derde van de hr-verantwoordelijken geeft toe dat in de eigen organisatie de CEO minder intensief getest wordt dan een schoolverlater. En een derde van de CEO’s moet tijdens zijn mandaat geen enkele vorm van kwaliteitsevaluatie ondergaan…

5 november 2014

Delen

"Eens iemand een bepaald niveau in de hiërarchie bereikt heeft, lijkt die nagenoeg onaantastbaar te worden," zegt Steve Girdler, Europees managing director van HireRight, een bedrijf dat de achtergrond van sollicitanten checkt. "Bedrijven blijken immers vaak na te laten om voor de allerhoogste functies de carrièreclaims en aangevoerde kwalificaties van de kandidaten te controleren."

66% van de bedrijven checkt de achtergrond van nieuwe directieleden niet

"Ondanks de risico's voor de reputatie en prestatie van de onderneming, doet 66% van de ondervraagde bedrijven geen consistente controles naar de achtergrond van nieuwe directieleden."

Ongeveer een derde van de CEO's moet tijdens hun mandaat geen enkele vorm van kwaliteitsevaluatie ondergaan.

Dat potentiële kandidaten voor de functie van CEO minder zwaar getest worden dan sollicitanten voor een arbeidsplaats op de gemiddelde werkvloer, is toch wel een verrassende conclusie van het onderzoek van consulent HireRight bij hr-verantwoordelijken van een aantal grote Britse ondernemingen.

Nochtans vormen bestuurders een veel groter risico voor reputatieschade dan schoolverlaters.

Enkele opvallende vaststellingen:

  • 45% van de ondervraagde hr-verantwoordelijken kent een organisatie waar CEO's minder selectie-interviews en tests worden opgelegd dan schoolverlaters.
  • Volgens 37% wordt ook in de eigen organisatie de CEO minder intensief getest dan een schoolverlater.
  • 31% van de CEO's moeten tijdens hun mandaat ook geen enkele vorm van kwaliteitsevaluatie ondergaan.
  • Volgens 24% van de ondervraagde hr-verantwoordelijken werden hun directieleden tijdens hun hele carrière wellicht nooit geconfronteerd met een controle naar hun kwalificaties, werkgeschiedenis, strafblad of mediaprofiel.
  • Volgens 33% van de respondenten loopt de onderneming door die nalatigheid nochtans het gevaar blootgesteld te worden aan reputatieschade.

Risico op reputatieschade

"CEO's zijn niet langer alleen maar het boegbeeld van de onderneming tijdens goed georchestreerde persconferenties," waarschuwt Steve Girdler van HireRight. "De reputatie van een hele organisatie kan worden vernietigd door de verspreiding van een mobiele foto of een onzorgvuldig curriculum vitae."

"Toch brengen bedrijven de reputatie en het succes van hun hele organisatie in het gedrang door de kwaliteit van hun bestuursraden onvoldoende te controleren. Nochtans kunnen deze bestuursraden aan de organisatie potentieel veel meer schade berokkenen dan pas aangeworven schoolverlaters. Bedrijven moeten dan ook de aandacht voor mogelijke reputatieschade gevoelig opdrijven."

Uit het onderzoek blijkt dat 93% van de ondervraagden van mening is dat de antecedenten van nieuwe bestuursleden voldoende worden onderzocht. Toch geeft 49% toe er automatische vanuit te gaan dat de hogere kaderleden in hun curriculum vitae geen onwaarheden hebben verteld.

"Wanneer echter controles worden uitgevoerd, blijkt bij 36% van de ondernemingen onjuistheden aan het licht te komen," zegt Steve Girdler. "Ongeveer 27% van de verantwoordelijken geeft toe hogere kaders te hebben aangeworven die nooit in aanmerking zouden zijn gekomen indien er vooraf degelijke controles waren georganiseerd."

(mr)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.