Sint brengt naalden en olie naar werknemers in Genk

Dat het personeel van decor- en interieurbouwer Deusjevoo in Genk een heel jaar braaf is geweest, is ook de goede Sint niet ontgaan. In het werkschoentje dat ze deze week op tafel hadden gezet, dropte de heilige man een bon voor anti-stressbehandelingen. Een massage als remedie tegen vermoeidheid of zelfs acupunctuur tegen de stress: het kan bij Deusjevoo gewoon tijdens de werkuren worden opgenomen.

9 december 2016

Delen

De Sint bracht wellness-bonnen mee voor de werknemers van Deusjevoo.

De Sint had het Genkse bedrijf al langer in zijn grote boek genoteerd als schoolvoorbeeld van een doordacht personeelsbeleid. Niet alleen krijgen er zwarte, witte, grote, dikke en alle andere helpers er alle kansen, ze worden ook goed beloond voor de flexibiliteit die ze er aan de dag moeten leggen. Zo was Deusjevoo nog één van de drie genomineerden voor de HRM Award van Voka Limburg.

Wereldprimeur

De speelse visie op het welzijn van de medewerkers, was ook op 6 december merkbaar. Geen chocolade, marsepein of zoetigheden in de schoentjes van de werknemers, maar wel een wellness-bon van 100 euro. Hiermee kunnen ze naar keuze en tijdens de werkuren, professionals inhuren voor yoga, touchlife-massage, wandelcoaching, reiki-behandeling en zelfs een acupunctuursessie. “Dat laatste is allicht zelfs uniek, waarmee we meedingen naar de trofee voor ‘wereldprimeur op de werkvloer’”, zegt zaakvoerder Jo Peters.

Strike

De heilige man heeft hem ingefluisterd waarom voor deze cadeaus werd gekozen. “Ook de Sint zag dat onze mensen weinig vrije avonden en weekenduren hebben. Evident dus dat hij erop aandrong om zijn cadeaus tijdens de betaalde kantooruren te laten plaatsvinden. Dat vond hij een win-winsituatie voor alle partijen.” Jo Peters kan zich hier in vinden.

“Het is ons menens met de gezondheid van het personeel. Stress en burn-out zijn momenteel de grootste bedreigingen op de werkvloer. Vorig jaar startten we bij Deusjevoo al met wandelcoaching en stoelmassages. Het resultaat was onmiddellijk zichtbaar: maandelijks zag je wel ergens mensen ’strike' liggen op een massagetafel. Het duurde dan ook niet lang voordat nieuwe externe parters heil zagen in onze aanpak en spontaan hun diensten aanboden. Meer dan ooit zijn anderen ervan overtuigd dat de manier van werken op Deusjevoo een nieuwe referentie is.”

Rechtstaand

Jo Peters wil niet op de volgende passage van de Sint wachten om zijn personeel nog blijer te maken. "We zitten ondertussen niet stil: deze week openen we een gloednieuwe vleugel in onze kantoren, waar ook welzijn centraal staat. We creëren meerdere stille ruimtes waar je in afzondering je ding kan doen. Daarnaast bouwen we aan een prikkelvrije kamer en een plaats waar ontmoeten en overleg centraal staan. Wist je trouwens dat veel van onze medewerkers rechtstaand aan hun bureau werken? En in plaats van de tijd te verdoen aan de eettafel, maken we elke middag een wandeling op C-mine. Heerlijk toch?"

(kme) – Foto: (HBvL)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.