Seks als bonus

Betalen voor seks blijft nog altijd taboe, zeker wanneer bedrijven het doen als beloning voor hun werknemers. En toch gebeurt het.

30 september 2011

Delen

De seksindustrie is nauw verbonden met de zakenwereld, schrijft Der Spiegel Online. “Seks als incentive is wijdverspreid”, aldus Mechteld Eickel, die actief is bij Madonna, een Duitse vereniging die voorlichting geeft aan sekswerkers. Zo bestaan er agentschappen die gespecialiseerd zijn in het organiseren van seksgerelateerde events.

Zoals de seksorgie voor de 100 beste makelaars van Hamburg-Mannheimer, een dochter van de Duitse verzekeringsgroep Ergo, die onlangs aan het licht kwam. Tijdens de incentive-reis in de Hongaarse hoofdstad Boedapest waren op een avond zo’n 20 prostitués aanwezig. Dat bevestigde zelfs Alexandra Klemme, de woordvoerster van de verzekeringsgroep, in de zakenkrant Handelsblatt. Volgens het Duitse webmagazine is dit dan ook niet meer dan het topje van de ijsberg.

Vrouwen krijgen geen seksbeloning

“Ook grote escortbureaus nemen dat soort opdrachten aan”, zegt Mechteld Eickel. Een stelling die wordt bevestigd door Klaus-J. Eisner van eventmanager.de: “Hoewel conventionele evenementenbureaus voor dit soort zaken geen expliciet aanbod promoten, kunnen de meeste zonder problemen voor de organisatie instaan.”

Maar niet elke werknemer krijgt een seksbeloning van zijn baas. “Zelf heb ik nooit arbeiders gezien die dit soort diensten als bonus kregen. Ook vrouwen worden nooit op die manier beloond.”

Niet iedereen ziet het zo. Uwe A. Kohrs, een lid van de raad van bestuur van de Gesellschaft Public Relations Agenturen (GPR), ontkent de aantijgingen. “Natuurlijk zal er hier en daar wel eens een uitzondering zijn, maar normaal gezien worden alle vormen van incentive met uiterste voorzichtigheid behandeld. Iemand op restaurant uitnodigen is al bijna uitgesloten. Ik kan me niet inbeelden dat een prostitué inhuren contacten tussen bedrijven en werknemers kan verbeteren, of dat serieuze PR-firma’s en evenementenbureaus ze aanbieden.”

Bron: www.express.be en www.spiegel.de 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.