Security software

Wereldwijd werken er 289 mensen voor IT-beveiligingsbedrijf Vasco Data Security. Maandelijks komen daar, om de groei bij te houden, een tiental werknemers bij.

11 december 2008

Delen

"Op een bepaald moment konden we, met de mensen die we hadden, niet meer werk aan. Daaruit is het plan gegroeid om in de loop van 2008 honderd extra mensen aan te nemen. En dat is ook gebeurd", zegt Jochem Binst, director of corporate communications. Voor dit jaar zit Vasco, dat onder andere de digipass maakt om online te bankieren, alvast op schema. "We verwachten 2008 af te sluiten met een groei tussen 15 en 25 procent. Wat we voor 2009 verwachten, wordt pas in februari bij de presentatie van de jaarresultaten bekend gemaakt. Maar ook daarover zijn we voorzichtig positief."

'Hoe meer banken, hoe meer werk'

Een aantal trends, zeker op de lange termijn, speelt alvast in het voordeel. "Heel wat van onze klanten komen uit de banksector waar steeds meer klanten hun geld over verschillende rekeningen spreiden, wat voor extra beveiligingswerk zorgt. Bovendien regelen steeds meer mensen hun geldzaken online; nog steeds een vorm van bankieren die tot de kernactiviteiten van de banksector hoort en die, vergeleken met sommige andere diensten, relatief weinig investeringen vraagt. Wat dat betreft, zijn we hoopvol." Vasco is ook actief in entreprise security. "Die sector is conjunctuurafhankelijk, al blijven we momenteel ook daar voorzichtig positief."

 bullets 'Internationale plannen blaas je niet zomaar af'

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.