Projective biedt één job aan met veel gezichten

Geen individuele bonussen, een extreem vlakke organisatie en project managers die ook de rol van HR- of IT-verantwoordelijke kunnen opnemen. Bij Projective hebben ze zo hun eigen recept om mensen gemotiveerd te houden.

19 november 2014

Delen

Koen De Smet, project manager Projective
"We zorgen ervoor dat je kan werken op het soort projecten dat je zelf wilt.” (Koen De Smet, project manager Projective)

Projective specialiseert zich in projectmanagement voor de financiële sector. Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn de voornaamste klanten van dit adviesverlenend bedrijf, dat ontstaan is uit ex-werknemers van de financiële consultant Capco.

"Wij managen complexe projecten voor onze klanten, onder andere in de regulerende sfeer. Onze werknemers moeten daarom een zekere maturiteit hebben. Wie hier werkt, heeft minstens tien jaar ervaring in de sector", legt project manager Koen De Smet uit.

Bagage

Projective rekruteert weinig tot geen schoolverlaters. "Die hebben vaak niet de nodige bagage om dit soort advies te verlenen. Dat zou niet geloofwaardig zijn. Dit is een matuur bedrijf." Een snel groeiend bedrijf ook. Projective breidde de voorbije jaren uit naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk en telt nu 90 werknemers. Dat kunnen er zonder probleem veel meer zijn, want aan werk heeft het kantoor geen gebrek, wel aan de juiste profielen.

"Net omdat we enige ervaring eisen van onze nieuwe medewerkers is het niet evident om die te vinden", zegt Koen De Smet. "Al onze project managers werken momenteel op grote projecten, maar de vraag van onze klanten overstijgt ons aanbod. Wij kunnen en willen daar niet overhaast op reageren, aangezien we alleen maar tevreden zijn met topkwaliteit. Het gevolg is dat we eerder traag rekruteren. Nochtans werven we nu al iedereen aan die een goed cv heeft en die ons tijdens de rekruteringsgesprekken weet te overtuigen."

Geen hiërarchie

Om extra mensen aan boord te halen, besloot Projective onlangs om het anders aan te pakken. Het richt zich nu ook op talenten met drie tot vier jaar ervaring. Nog voor het einde van het jaar wil Projective zo vijf nieuwe collega's vinden. "Opnieuw niet de grote aantallen, en dat is bewust", zegt Koen De Smet. "We willen deze high potentials een goede begeleiding bieden. Als we ze met tientallen tegelijk aanwerven, lukt dat niet.”

Projective kantoor Projective kantoor
Het ideale profiel voor het high potential-programma is volgens Koen De Smet iemand die de voorbije vier jaar bij een van de grote consultants heeft gewerkt en al enige ervaring heeft in een projectomgeving maar een ander carrièrepad zoekt. "Bij de big four heerst een up-or-out-mentaliteit. Wij bieden iets anders. Projective kent geen hiërarchie. Dit bedrijf is zo vlak als wat. Bij ons start je als project manager en stop je als project manager, wat niet betekent dat je intussen niet evolueert. Je carrière maak je bij onze klanten, door te groeien als project manager, niet door interne promoties."

Amper verloop

Als hij zegt dat bij Projective iedereen project manager is, bedoelt hij echt iedereen. Zelfs het management en de CEO zijn elke dag aan de slag bij klanten, als project manager. "Dat onze aanpak werkt, merken we aan het lage verloop. De voorbije acht jaar zijn er misschien tien mensen vertrokken, en dan nog meestal omdat ze zelf iets opgestart hebben."

De filosofie van Projective is dat werknemers hun loopbaan zelf vorm geven terwijl ze aan de slag zijn. "Hoe meer ervaring je opbouwt, hoe beter je weet welke projecten en sectoren je bevallen. Projective zorgt ervoor dat je kan werken op het soort projecten dat je zelf wilt. Daar kan je dan een expert in worden. Ook al blijf je jarenlang project manager, je job zal er al die tijd heel divers uitzien", aldus Koen De Smet.

Project managers

Projective gelooft ook niet in individuele bonussen. Er is één target, voor België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk samen. Als dat gehaald wordt, krijgt iedereen een gelijkwaardige bonus.

Het bedrijf heeft tot slot geen HR-, marketing- of IT-managers in dienst. Al die rollen worden opgenomen door de project managers. "Dat betekent extra werk, maar je krijgt er veel voor terug. Exposure binnen de firma bijvoorbeeld. En je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Je kan externe experten inschakelen, maar jij blijft wel verantwoordelijk voor de coördinatie en het beleid."

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.