Professor lanceert e-learning hr voor leidinggevenden

20 uur gratis hr-opleiding voor leidinggevenden. Dat is wat u vindt op hrminessentie.be. De online lessenreeks is een initiatief van Ralf Caers, professor hrm aan de HUB. “Goed hr buiten de muren van hr was nog nooit zo belangrijk.”

19 september 2014

Delen

Ralf Caers
”Hoe een bedrijf omgaat met zijn mensen, is zo belangrijk geworden dat iedereen een beetje hr-expert moet zijn.” (Ralf Caers, professor HUB)

“De tijd dat hr-kennis zich beperkt tot de hr-afdeling is voorbij”, zegt Ralf Caers. “Hoe een bedrijf omgaat met zijn mensen, is zo belangrijk geworden dat iedereen een beetje hr-expert moet zijn. Voelt het personeel zich ondersteund? Krijgt het voldoende opleiding? Is er een luisterend oor in de buurt? Wordt zelf initiatief nemen gestimuleerd? Het lijstje vragen dat invloed heeft op goed werkgeverschap is eindeloos. Goed hr buiten de muren van hr bepaalt meer dan ooit het succes en het voortbestaan van organisaties.”

De online cursus legt uit wat hr precies doet en waarom het belangrijk is voor de organisatie. “Welk effect heeft hr op het bedrijfsresultaat? Veel werknemers hebben daar geen flauw idee van. Met deze cursus willen we hr bekender maken. Ervoor zorgen dat het bedrijf winst maakt en dat het goede producten en diensten levert, is net zo goed een verantwoordelijkheid als een doelstelling voor hr”, aldus Ralf Caers.

Vaakst gemaakte fouten

De intake van nieuwe werknemers is een van de thema’s die de online lessenreeks behandelt. “Dat is een heel belangrijk moment, waar dikwijls een en ander fout loopt”, weet Ralf Caers. “Ook hier geldt dat je maar één kans krijgt om een eerste indruk te maken. Leidinggevenden zijn er zich niet altijd bewust van dat wat zij uitstralen bepalend is voor hoe nieuwe werknemers naar het bedrijf kijken. Wat denken die nieuwe collega’s? Wat verwachten ze? Hoe reageer je daarop? Ook het gedrag van het team waarin een nieuwe collega belandt, is belangrijk. Hoe zal die groep reageren en hoe kan een leidinggevende negatief gedrag van een team ombuigen in een positieve en zelfs proactieve houding ten opzichte van de nieuwkomer? Dat zijn vragen die deze cursus beantwoordt.”

Ook rekruteringsgesprekken komen aan bod. De cursus reikt enkele interviewtechnieken aan en helpt leidinggevenden zich degelijk voor te bereiden. “De cursus bespreekt op een wetenschappelijk onderbouwde manier de vaakst gemaakte fouten. Zo is het bijvoorbeeld een misvatting dat je aan het begin van het gesprek best een schokeffect creëert dat ervoor zou zorgen dat een sollicitant al zijn uit het hoofd geleerde zinnetjes vergeet. Die fabel is wetenschappelijk ontkracht. Je doet er veel beter aan om een sollicitant zich op zijn gemak te laten voelen. In de online filmpjes leer je hoe dat moet.”

Groter doel

Alhoewel de cursus voortdurend focust op zeer praktische details, heeft hij ook een groter doel, vertelt Ralf Caers. “Hoe meer werknemers de basistechnieken van hr onder de knie hebben, hoe beter voor het bedrijf. De reden daarvoor is eenvoudig. Een bedrijf gaat over mensen, hr ook. Als je het zo bekijkt is het zelfs ronduit af te raden om de verantwoordelijkheid voor hoe werknemers zich voelen enkel en alleen bij hr te leggen.”

(wv) - Meer info: www.hrminessentie.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.