Picanol Group zoekt dringend 100 extra medewerkers

Door een piek in de wereldwijde vraag naar weefmachines, is Picanol Group uit Ieper op zoek naar 100 extra medewerkers: 75 tijdelijke werkkrachten en 25 vaste aanwervingen. Om voldoende geschikte kandidaten te vinden, organiseert het bedrijf onder meer twee jobdagen in juni.

19 juni 2015

Delen

“Wij opereren in een erg cyclische markt, met pieken en dalen in de vraag.” (Frederic Dryhoel, Corporate communication manager, Picanol Group)

Weefmachinefabrikant Picanol Group is met ruim 1.300 medewerkers de grootste werkgever van de Westhoek. Het bedrijf verkoopt zijn machines in alle landen waar een textielindustrie aanwezig is; 90% van de productie is voor de export bestemd.

“Wij opereren in een erg cyclische markt, met pieken en dalen”, zegt corporate communication manager Frederic Dryhoel. “Sinds begin dit jaar piekt de vraag weer, onder andere uit landen als China, India, Pakistan en Bangladesh, wat voor ons belangrijke markten zijn. Die piek in de vraag heeft deels te maken met de goedkope euro, maar de voorbije jaren hebben we ook sterk ingezet op innovatie en R&D, en dus op kwaliteit en technologie. Dat werpt nu zijn vruchten af. Door het uitpuilende orderboekje staan we nu wel voor de uitdaging om alle bestelde weefmachines tijdig te leveren. Daarom werven we op korte termijn 100 extra mensen aan.”

Brede technische achtergrond

Bij een kwart van de jobs gaat het om vaste tewerkstelling voor onder meer weeftechnici, proces- en kwaliteitsengineers en salesmanagers. De 75 andere jobs – voor onder anderen monteurs, productiearbeiders en CNC-bedieners – zijn tijdelijk. “Met hun aanwerving willen we de productiecapaciteit flexibel kunnen aanpassen”, zegt Frederic Dryhoel. “Die contracten lopen van september tot eind december, maar als de bestellingen vlot blijven binnenkomen, kunnen ze worden verlengd. We sluiten zeker ook niet uit dat, na een positieve evaluatie, een aantal van die tijdelijke werkkrachten vast in dienst komt. Het valt moeilijk te voorspellen hoe de vraag naar weefmachines de komende maanden evolueert.”

Iedereen met een brede technische achtergrond kan hiervoor solliciteren; Picanol Group voorziet een aangepast opleidingstraject. Het feit dat het in driekwart van de gevallen om een tijdelijke baan gaat, creëert geen extra obstakels, zegt Frederic Dryhoel. Want sowieso is het moeilijk om die profielen te vinden. “Dit is een regio met een relatief lage werkloosheid, en technische profielen zijn overal gegeerd. We hebben alle mensen aangeschreven die hier al eerder werkten en kiezen voor een brede rekrutering via verschillende kanalen. Op woensdag 24 en zaterdag 27 juni organiseren we bovendien jobdagen, waarop kandidaten informatie ontvangen en een rondleiding krijgen door de fabriek. We hopen voldoende mensen over de vloer te krijgen om de 100 extra plaatsen op korte termijn in te vullen.”

De jobdagen van Picanol Group vinden plaats op woensdag 24 juni van 14 tot 17 uur en zaterdag 27 juni van 10 tot 12 uur in de Steverlyncklaan in Ieper. Inschrijven: events@picanol.be, 057 222 111.

(wv) - www.picanolgroup.com

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.