Patrick Lefevere start interimbureau

Ook voor wielermanager Patrick Lefevere had 1 september iets van een eerste schooldag. Die dag opende in Tielt zijn gloednieuw interimbureau Experza de deuren. Wij hadden een gesprek met de Quick Step-ploegbaas.

12 februari 2013

Delen

Patrick Lefevere

Hoe ben je op dit idee gekomen, de interimsector heeft toch niet echt veel gemeen met de wielerwereld?

Goh ja, hoe gaat dat? Je ontmoet jonge mensen met ambitie en van het een komt het ander. Mijn mede-investeerder is een dame met tien jaar ervaring in de uitzendsector. Ze was kantoorverantwoordelijke en kon niet meer verder doorgroeien. Zij speelde met het idee om een eigen kantoor te beginnen. We zijn rond de tafel gaan zitten, hebben een financieel plan opgesteld, de kosten bekeken etc en dan besloten om er samen voor te gaan.

Gedaan met wielerbaas spelen?

Nee helemaal niet. Ik stap niet uit het wielrennen en heb niet de ambitie om hiervan mijn hoofdberoep te maken. Vergeet niet dat ik 10 jaar boekouder ben geweest, in het begin van mijn carrière in het wielrennen heb ik deze 2 jobs gecombineerd. De wielerwereld is natuurlijk ook een heel onzekere sector met contracten van korte duur. In 2011 loopt het contract met Quick Step af. Hopelijk kunnen we verdergaan, maar in het worst case scenario dat de ploeg stopt, heb ik iets achter de hand.

Wat zal jouw rol dan precies zijn?

Zelf zal ik een beetje op de achtergrond blijven. Mijn mede-investeerder zal de zaak dagdagelijks runnen samen met een bediende. Maar uiteraard ga ik een oogje in het zeil houden en de nodige zaken opvolgen.

Richten jullie zich op alle interimjobs?

Bijna alles: bedienden voor binnendienst, winkelbedienden en arbeiders in alle sectoren uitgezonderd de bouw.

Jullie doen ook ’s zaterdags open, toch redelijk uniek in de sector?

Ja, het kantoor in Tielt is open van maandag tot en met zaterdag. Ik ben heel blij dat mijn medewerkers hun vrije dag hiervoor opofferen. Mensen die werken, kunnen op die manier altijd bij ons terecht. Of iemand die ’s zaterdags een wandeling maakt en toevallig voorbij ons kantoor stapt, kan zo ook binnenspringen.

We zitten in een economische crisis, is dit wel het juiste moment om een interimbureau te beginnen?

Kijk, ik kan mijn geld op de bank zetten en dan verdien ik er amper iets aan. Ik dacht: waarom investeer ik niet in de uitzendsector? We hebben de ergste economische crisis meegemaakt in 80 jaar. Ik vergelijk het met een zware aardschok: nu krijgen we nog af en toe een naschok, maar de economie is zich aan het herpakken. Dat zeggen ook de grote jongens in de interimsector. En net dan wint uitzendarbeid aan belang.

Vanwaar de naam Experza?

Onze naam ging eigenlijk Start2Work worden, maar enkele maanden geleden bleek dat een ander bedrijf dezelfde naam net had vastgelegd. Gelukkig was er nog geen drukwerk besteld ... Daarop hebben we een communicatiebureau ingeschakeld. Zij kwamen met Experza op de proppen en dat vind ik een mooie naam. Er zit geen specifiek verhaal achter.

Is het de bedoeling de wereld te veroveren zoals je met Quick Step gedaan hebt?

We zullen eerst zien hoe het in Tielt loopt. Binnen 3 jaar maken we een balans op, want het is wel de bedoeling dat we winst maken natuurlijk. Of we ook in andere steden interimbureaus gaan opendoen weten we niet. Moesten we later die ambitie krijgen, dan zullen we wel zien of we dat ook echt gaan doen.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.