Ouderschapsverlof kan soepeler worden opgenomen

Om tot een betere balans tussen privé- en beroepsleven te komen, zullen werknemers ouderschapsverlof soepeler kunnen opnemen. Het zal mogelijk worden om af te wijken van een altijd identieke werkweek.

9 november 2018

Delen

Vader met zijn kind
Binnenkort zullen werknemers ouderschapsverlof vrijer kunnen opnemen over een langere periode.

Vandaag kunnen werknemers één dag per week afwezig zijn bij 4/5de ouderschapsverlof of 2,5 dagen per week voor wie halftijds werkt.

Soepeler ouderschapsverlof

Binnenkort zullen werknemers ouderschapsverlof vrijer kunnen opnemen over een langere periode. Ze zullen kunnen afwijken van een altijd identieke werkweek. “Een werknemer zal bijvoorbeeld niet elke maand halftijds moeten werken, maar zal een maand voltijds kunnen werken en de volgende maand niet werken. Voor zover de vermindering van de arbeidsprestaties over een periode van een of meerdere maanden gemiddeld overeenstemt met een halftijdse arbeidsregeling of een vermindering met 1/5de”, vertelt Els Vanderhaegen, Legal Manager van Securex.

Binnenkort zullen ouders hun ouderschapsverlof ook kunnen opnemen in de vorm van een 1/10de systeem. Concreet betekent dit dat ze een halve dag per week afwezig kunnen zijn, of om de twee weken één volledige dag.

“Zo kunnen werknemers tot een betere balans tussen privé- en beroepsleven komen. Ook voor de werkgever zou het nieuwe systeem voordelig zijn: hij kan afspraken maken met zijn werknemer zodat die werkt op de tijdstippen die hem het meest aangewezen lijken.”

Het is nog niet duidelijk wanneer deze regeling effectief in werking treedt. “De Koninklijke Besluiten die het recht regelen op ouderschapsverlof en verlof voor medische bijstand moeten eerst worden aangepast. Wij weten nog niet wanneer deze aanpassingen zullen plaatsvinden. Deze nieuwe regels zijn dus nog niet van toepassing”, aldus Els Vanderhaegen, Legal Manager van Securex.

Palliatieve zorgen

Ook de andere zogenaamde “thematische verloven” zoals palliatieve verzorging en verlof bij ernstige ziekte van een gezins- of familielid, zullen soepeler opgenomen kunnen worden.

Verlof voor palliatieve zorgen kan in 3 verschillende vormen worden opgenomen:

  • fulltime
  • halftijds
  • vermindering met 1/5de

Nieuw is dat de werknemer er in overleg met zijn werkgever zal voor kunnen kiezen om de vermindering van zijn arbeidsprestaties over een periode van een maand te spreiden. Deze wijziging is wel al in werking getreden.

Ook hier zal het enkel mogelijk zijn op voorwaarde dat het gemiddelde van de verminderde arbeidsprestaties overeenstemt met de toegestane vermindering van de arbeidsprestaties (vermindering tot een halftijdse arbeidsregeling of met 1/5de).

Akkoord van de werkgever

Het akkoord van de werkgever is noodzakelijk voor de versoepelingen, niet enkel over het principe van de verdeling maar ook over de manier waarop de dagen zullen worden verdeeld.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.