Oracle Nederland greep verhuizing aan om anders te werken

’s Ochtends opstaan, kiezen of je (meteen) gaat werken en uitmaken waar je dat het best kan doen. Bij Oracle Nederland is het dagelijkse kost. Drie jaar geleden verhuisde de IT-dienstverlener naar een nieuw kantoor. Bij die verhuizing hoorde een nieuwe manier van werken.

20 juni 2014

Delen

oracle nederland
"Of je richt zonder veel omhaal je nieuwe kantoor in, of je denkt na over de impact daarvan op je manier van werken." (Jannie Roos, internal communications manager Oracle Nederland)

“We waren op een punt gekomen dat we beseften dat ons gebouw niet meer paste bij wie we waren”, vertelt internal communications manager Jannie Roos. “Ons oude kantoor straalde niet uit wie Oracle Nederland als werkgever wilde zijn. Bovendien zat onze organisatie in volle groei en hadden we nood aan meer flexibiliteit, ook op de werkvloer. Het vorige kantoor kon ons dat bieden.”

Nieuwe werkplek

In 2009 besloot het management van Oracle Nederland om te verhuizen naar Utrecht en daar een plek te creëren die de duizend werknemers met elkaar zou verbinden. “Als je verhuist kan je twee dingen doen. Of je richt zonder veel omhaal je nieuwe kantoor in, of je neemt de tijd om even stil te staan bij de rol die zo’n pand kan spelen in de werkomgeving”, aldus Jannie Roos.

Oracle Nederland koos voor het tweede scenario. Voor het management was dat de manier om te tonen wie Oracle Nederland was aan de buitenwereld. Tegelijk wou het zo elke vorm van samenwerking tussen werknemers, klanten en leveranciers optimaal faciliteren.

“Het nieuwe gebouw is er niet alleen voor de eigen werknemers”, legt Jannie Roos uit. “Al wie van ver of dichtbij te maken heeft met Oracle Nederland vindt hier een werkplek.”

Geen ‘one shot’

De Oracle-werknemers kunnen zeven dagen op zeven, 24 uur per dag terecht op kantoor, als ze dat willen. “We voorzien daarin, maar niemand hoeft hier te werken. Het hele idee achter ‘No Limits’, de naam die we dit concept hebben gegeven, is net dat je werkt waar je dat het beste uitkomt. Is dat op kantoor? Goed. Is dat onderweg, thuis of bij een klant? Ook prima”, aldus Jannie Roos.

Sinds de verhuizing naar Utrecht heeft niemand van de Oracle-werknemers nog een eigen werkplek. Ook het clean desk-principe wordt er gehanteerd. “Dat zijn veranderingen die om een ander gedrag vragen”, meent Jannie Roos. “Daarom vond ik het belangrijk dat interne communicatie van in het begin betrokken was bij No Limits. Wij hebben ervoor gezorgd dat onze managers op voorhand rondgeleid werden in het nieuwe kantoor, dat er workshops werden georganiseerd over wat werknemers mochten verwachten van de nieuwe manier van werken en dat de ideeën achter No Limits voortdurend levend worden gehouden. Dit is geen eenmalig project rond Het Nieuwe Werken. Voor Oracle Nederland gaat dit over het dna van het bedrijf. No Limits is een manier van denken en werken die doorsijpelt in alles wat we doen en zijn.”

De indeling van de drie werkvloeren in het Utrechtse kantoor van Oracle is daar helemaal op ingesteld. Wie binnenkomt, belandt op een ankerpunt. Daar vinden de werknemers koffie en thee, kastjes voor hun spullen, een printer, enzovoort. Rond het ankerpunt ligt het teamgebied. In die zone wordt in groep aan projecten gewerkt. Wat rumoer is daar nooit ver weg. Wie het liever stiller heeft, kan terecht in het concentratiegebied dat verderop ligt. Daar staan minder bureaus en is het stiller.

Oracle Nederland Oracle Nederland

Tevreden werknemers

Het resultaat van drie jaar No Limits bij Oracle Nederland is een gevoelige stijging van de medewerkerstevredenheid. “Dat merkten we al snel na de verhuis op. Sindsdien is die tevredenheid niet meer gedaald”, weet Jannie Roos.

Ook de intentie om zich meer open te stellen voor de buitenwereld is geslaagd. Oracle Nederland telt dubbel zoveel bezoekers. “Op de werkvloer wordt er meer samengewerkt. Dat zien we niet alleen, dat toont zich ook in het type deals dat bij klanten afgesloten wordt”, zegt Jannie Roos.

Maar het allerbelangrijkste vindt ze dat No Limits vandaag nog altijd even hard leeft als bij de opstart vier jaar geleden. “We pikken regelmatig nog nieuwe werktrends op, maar dat zijn eigenlijk maar details. De grote lijnen, die voor ons zo belangrijk waren, zijn nog altijd aanwezig in de manier waarop er gewerkt wordt.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.