Opnieuw minder uitzendwerk voorspeld in 2013

uitzendsector venster

De resultaten van de uitzendbarometer voor het eerste kwartaal van 2013 voorspellen, voor het zesde kwartaal op rij, een daling van de uitzendtewerkstelling in ons land.

Met de uitzendbarometer, een initiatief van het studie- & advieskantoor LimaFin en uitzendfederatie Federgon, worden de vooruitzichten gemeten op vlak van uitzendtewerkstelling in België.

Daling uitzendarbeid

Eind december ondervroeg LimaFin 449 hr-managers en algemeen directeurs van bedrijven die gebruik maken van uitzendarbeid. De ondervraagde bedrijven voorspellen opnieuw een daling van de uitzendarbeid in de eerste drie maanden van 2013.

Maar liefst 42,54 procent van de ondervraagden verwacht een daling van de uitzendarbeid in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar. Daarnaast schat 8,46 procent van de Belgische bedrijfsleiders en hr-managers het eerste kwartaal van 2013 wél positief in en voorspellen ze een toename van de uitzendarbeid. 48,55 procent voorspelt eerder een stabiele evolutie van de uitzendtewerkstelling binnen de onderneming en 0,45 procent heeft geen mening.

Opleidingsbudget?

Tot slot ging LimaFin bij de ondervraagde hr-managers en bedrijfsleiders na wat er in 2013 met het opleidingsbudget voor medewerkers zal gebeuren. 22 procent van de respondenten voorspelt een toename van het budget, 70 procent verwacht dat het opleidingsbudget voor medewerkers hetzelfde zal blijven en 8 procent voorziet een daling in 2013.

(nm) – Bron: 6minutes.be 

Meer info over Interim

12/02/2013