Opnieuw meer werkzoekenden

2008 was een jaar als geen ander. Na de zomervakantie dompelde de financiële crisis ons land in een economische herfst die niet alleen de lente maar ook de zomer van 2009 dreigt te overleven. Jobat vroeg vier experts naar hun mening over de arbeidsmarkt in 2008.

21 december 2008

Delen

Mireille Deziron, gedelegeerd bestuurder Jobpunt Vlaanderen

Begin 2008 had iedereen nog de mond vol over de krapte op de arbeidsmarkt en plukte de private sector jonge beloftevolle kandidaten gewoonweg van de schoolbanken - iets wat de overheid trouwens niet kan. De recessie heeft dat beeld grondig veranderd. Sinds dit kwartaal zijn er terug meer mensen op zoek naar een job, vooral kandidaten met een meer algemeen profiel. Dat kunnen net zo goed universitairen als kortgeschoolden zijn.

Aan het probleem van de klassieke knelpuntberoepen verandert de slechte conjunctuur niet veel. Burgerlijk ingenieurs, boekhouders, artsen ... blijven schaars. Dat zijn ook de profielen die niet onmiddellijk het slachtoffer van een afslanking zijn. En als technici dan toch hun job verliezen, vermoed ik dat ze zonder veel problemen ander werk vinden. Hetzelfde geldt voor vaklui als schrijnwerkers. Daar zal altijd werk voor zijn. Voor algemene beroepen die geen specifieke ervaring vragen, verwacht ik zwaardere tijden.

'Werkzekerheid niet op nummer één'

Voor de overheid was het, net als voor de privésector, ook dit jaar hard zoeken om elke job in te vullen. Er waren dit jaar misschien iets minder sollicitaties maar zo erg was dat niet. Het aantal is niet zo belangrijk. Uiteindelijk zoeken we toch vooral competente kandidaten die vanuit een maatschappelijk engagement voor de overheid kiezen. Op zich heb ik er geen probleem mee dat kandidaten bij de overheid willen werken omwille van de werkzekerheid. Werkzekerheid is iets moois, maar het mag niet de grootste drijfveer zijn. Wij verwachten dat sollicitanten een geëngageerde keuze maken. Iemand die voor ons kiest omdat hij niets anders vindt, geraakt waarschijnlijk zelfs niet door de selectie. Motivatie en competentie blijven belangrijke criteria.

Maar de economische terugval biedt ook opportuniteiten. Nu kan de overheid kandidaten terugwinnen die ze in tijden van hoogconjunctuur verliest aan de privé. Aan jonge kandidaten hebben we , als gevolg van de zeer goede startsalarissen, geen gebrek. Het probleem situeert zich bij de iets meer ervaren profielen. Tot voor kort kon hun anciënniteit niet verloond worden. Daar is dit jaar een mouw aan gepast. In 2009 zal de interesse voor de overheid alleszins toenemen. Om een overrompeling te vermijden zijn we ook nu al zo duidelijk mogelijk over welke profielen we zoeken en wat we verwachten. Als die groep goede kandidaten groter wordt, kan dat alleen maar bijdragen tot een overheid met meer slagkracht.

 bullets Overheid selecteert gerichter

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.