Op welk werk wordt er gespeeld?

Het valt op dat vooral creatieve bedrijven een traditie van sport en spel hebben. Naast reclamebureaus tonen ook tv-productiehuizen zich hier heel inventief in.

20 augustus 2009

Delen

Bij Woestijnvis wordt al eens een partijtje pingpong gespeeld

3keys

Bij 3keys, de firma van Patrick De Witte (bekend van o.m. Comedy Casino), worden op de computer games gespeeld tijdens dooie momenten. Omdat het steeds moeilijker wordt om ongestoord te spelen tijdens het werk richtten enkele medewerkers een mannenclubje op, waarmee ze één keer per jaar op afzondering gaan in de Ardennen, om daar de computerkid in zichzelf volledig los te laten.

Woestijnvis

Bij Woestijnvis sjezen de medewerkers op steps door de kantoren. Aan de receptie staat een pingpongtafel waar het personeel al eens een tornooi bekampt.

Urenco & Electrabel

Na de ramp in Tsjernobil besloten enkele nucleaire bedrijven, zoals Urenco in Nederland, om een pingpongtafel in de controlekamer te plaatsen. Dit om te vermijden dat medewerkers uit verveling aan de knopjes zouden gaan draaien. Uit goede bron weten we dat deze praktijk destijds ook in de kerncentrale van Doel werd toegepast, al ontkent de woordvoerder van Electrabel dit formeel.

De federale politie

Wie veel wil sporten op het werk, raden we aan agent te worden. Op een aantal locaties heeft de federale politie een uitgebreide sportinfrastructuur met gymzalen, voetbalvelden, looppistes, badminton-, volleybal-, zaalhockey- en basketbalterreinen. Deze voorzieningen dienen niet alleen voor de fysieke training van operationele politiemensen, ieder personeelslid kan er tussen 8 en 22 uur gratis gebruik van maken.

(peter.van.dyck@jobat.be)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.