Op bezoek bij Ben & Jerry's

Ben & Jerry's

Elke dag rollen er in het kleine Amerikaanse dorpje Waterbury (Connecticut) zo’n 250.000 potjes Ben & Jerry’s ijs van de band, in 20 verschillende smaken.

Aan de ene kant van de productieruimte vind je alle ingrediënten: suiker, room, melk en eieren. Deze worden samen met de verschillende smaken gemengd bij een temperatuur van 2°C en in een volgende ruimte ingevroren tot -5,5°C. Pas tijdens dit proces worden de ‘stukjes’ (chocolade, walnoot enz…) erbij gevoegd. Vervolgens wordt alles in de bekende Ben & Jerry’s potjes gepompt.

Tijdens de stockage bevinden de ijsjes zich constant in een omgeving van -40°C. Op regelmatige basis worden controles uitgevoerd, zowel op kwaliteit als op smaak, context enzovoort.

Gedurende de jaren heeft het merk zo’n 300 verschillende smaken uit de handel gehaald, meestal als gevolg van teleurstellende verkoopcijfers. Uit het oog is bij Ben & Jerry’s echter nooit uit het hart, al deze smaken kregen stuk voor stuk een grafzerkje op het smakenkerkhof.

Elk jaar bezoeken meer dan een half miljoen mensen de Ben & Jerry’s fabriek. Het bekende merk heeft in St. Albans (Vermont) nog een fabriek actief, waar andere smaken en andere grotes van containers worden geproduceerd. Het afvalwater van de fabriek wordt trouwens ook ter plekke gereinigd.

    

(kv) - Bron: cnet.com   

Meer info over Werkplek

04/08/2010