Noordzee Helikopters wil marktleider worden door fusie

Noordzee Helikopters uit Oostende zal zijn Noorse sectorgenoot Blueway Group overnemen, en wordt daarmee in één klap dubbel zo groot. Als leverancier van B2B-helikopterdiensten zal het fusiebedrijf meteen een topspeler in de markt zijn.

5 september 2014

Delen

Noordzee Helikopter
“Er zijn veel gelijkenissen tussen beide bedrijven. De fusie creëert een robuust platform voor expansie. Onze ambitie is duidelijk om verder te groeien en marktleider te worden.” (Eric Van Hal, ceo Noordzee Helikopters NHV)

Noordzee Helikopters (NHV) is apart al geen klein bedrijf. Met 360 medewerkers in 15 basissen op twee continenten biedt het ruime helikopterdiensten aan voor onder meer olie- en gasboorplatformen, offshore-windmolenparken, dringend medisch transport en hulpverlening op zee. Naast het Noordzeegebied is ook West-Afrika een belangrijke markt voor Noordzee Helikopters.

In het hoofdkantoor in Oostende werkt een 70-tal mensen: voornamelijk administratieve medewerkers die de operationele diensten ondersteunen. Met het Noorse Blueway Group, dat bijna 30 jaar geleden werd opgericht, werkt het Oostendse bedrijf al langer nauw samen. Zo delen ze hangars in het Nederlandse Den Helder en het Britse Norwich. En nu hebben ze een fusieovereenkomst afgesloten, waarin NHV er zich toe verbindt de aandelen van Blueway Group over te kopen.

Ambitie en expansie

“Er zijn veel gelijkenissen tussen de beide bedrijven: onze sterke aanwezigheid in het Noordzeegebied en West-Afrika, de focus op de offshore-industrie en een gedeeld klantenbestand. Door de krachten te gaan bundelen, willen we strategisch een nog betere positie innemen in de markt”, zegt Eric Van Hal, ceo en medeaandeelhouder van NHV. “Dit laat ons toe onze klantenbasis in Noorwegen, Denemarken, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk nog te verbreden. Maar ook in Afrika willen we sterk groeien, te beginnen met onze bestaande basissen in Ivoorkust, Ghana en Nigeria. De fusie met Blueway Group, een bedrijf met veel technische expertise en kennis van de markt, creëert een groot en robuust platform voor de verdere expansie. Onze ambitie is duidelijk om marktleider te worden.”

Het fusiebedrijf telt nu 650 medewerkers, en werkt met een helikoptervloot van 59 toestellen. De komende jaren wordt geïnvesteerd in nog eens 19 toestellen, waaronder enkele nieuwe types die NHV/Blueway als eerste operatoren zullen inzetten. Of de expansieplannen bijkomende tewerkstelling zullen genereren, kan het bedrijf momenteel nog niet zeggen. Sowieso blijven NHV en Blueway Group als aparte entiteiten werken, tot de deal helemaal rond is. In 2013 hadden ze een gezamenlijke omzet van ruim 205 miljoen euro.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.