Nieuwe vinylfabriek UNILIN zorgt voor 70 extra banen

Een dezer dagen begint een nieuwe UNILIN-fabriek in Wielsbeke, onder meer bekend voor zijn laminaatvloeren en samengesteld parket, te proefdraaien. In de fabriek zal een nieuw soort vloerbekleding worden geproduceerd. Om 70 nieuwe medewerkers te vinden, lanceert UNILIN een rekruteringscampagne.

11 september 2014

Delen

Unilin vinylfabriek
"De rekruteringscampagne moet een brede doelgroep van alle leeftijden aanspreken." (Steven Buysse, talent acquisition partner)

UNILIN Group, een onderdeel van de internationaal beursgenoteerde groep Mohawk, stelt 5.400 mensen te werk in 21 productievestigingen wereldwijd. Unilin Group produceert naast laminaatvloeren en samengesteld parket onder meer ook daksystemen en isolatieplaten, en draait een jaarlijkse omzet van ongeveer 1,4 miljard euro.

Eind 2011 besliste de bedrijfsleiding om te investeren in een gloednieuwe fabriek in Wielsbeke om er een nieuw soort vloerbekleding te maken: Luxury Vinyl Tile (LVT). In juni 2013 werd het bouwproject goedgekeurd, en begon een uitgebreid engineeringteam aan de realisatie ervan. Met de bouw van de sterk geautomatiseerde fabriek, uitgerust volgens de jongste technologische ontwikkelingen in de LVT-industrie, is een investering van 45 miljoen euro gemoeid.

“LVT is een nieuw soort product dat aan een sterke opmars bezig is en sterk aan populariteit wint, zowel bij architecten als particulieren”, zegt general manager LVT Pieter Buyck. “Het gaat hier om vinylstroken met het uitzicht van een planken- of tegelvloer, die water- en slijtvast zijn en een ideale vloerbekleding vormen als er intensief over gelopen wordt. Ze bewijzen ook hun waarde bij renovatieprojecten, en zijn gemakkelijk te plaatsen.” Een stevige groeimarkt dus, waar UNILIN veel brood in ziet en die de grote investering ruimschoots verantwoordt.

Rekruteringscampagne

De nieuwe fabriek zou normaal gezien begin 2015 moeten actief zijn, na de uitgebreide testfase die nu ongeveer van start gaat. Die voorbereidingstijd is geen luxe; een gloednieuwe fabriek opstarten is geen sinecure. “De nieuwe fabriek zorgt voor een hele reeks uitdagingen voor een heel team van technici, procesengineers, R&D- en technische engineers”, zegt Steven Buysse, talent acquisition partner.

De productielijn van 430 meter, met machines van 20 verschillende leveranciers, moet jaarlijks 6 miljoen m² LVT-vinylvloeren per jaar kunnen produceren; ofwel zo’n 7.000 m² per ploeg per dag. R&D-ingenieurs zijn inmiddels het product nog verder aan het ontwikkelen en verfijnen.

Unilin fabriek

De nieuwe fabriek creëert ook extra tewerkstelling: voor de LVT-lijn is UNILIN op zoek naar een 70-tal nieuwe medewerkers. De gezochte profielen zijn onder meer kwaliteitsmedewerkers, ploegleiders, operatoren en technici. En om die te vinden laat Unilin Group geen kans onbenut.

“De rekruteringscampagne, die zich voornamelijk zal richten op de provincies West- en Oost-Vlaanderen, wordt nu eerstdaags uitgerold”, zegt Steven Buysse. “We hebben gekozen voor een fris campagnebeeld met een vlotte dj, die in de nieuwe fabriek zelf (vinyl)plaatjes draait. Het beeld wordt vergezeld door de slogan: ‘Kom meedraaien in de nieuwe vinylfabriek van Unilin’. Leuk detail: het model is ook werkelijk een Unilin-medewerker.” Het beeld moest aantrekkelijk zijn, een positieve werksfeer uitstralen en tegelijk ook duidelijk de link leggen met de technische omgeving. UNILIN hoopt dat de hele campagne, die via verschillende kanalen de wereld wordt ingestuurd, een heel brede doelgroep van technici aanspreekt. Ook oudere werknemers trouwens, want de campagne mikt op elke geïnteresseerde tussen twintig en pakweg vijftig.

Goed gevoel

De rekruteringscampagne mondt uit in een groots jobevent op zaterdag 18 oktober op de site van de nieuwe vinylfabriek in Wielsbeke. Het event wordt opgesplitst in drie dagdelen, waarin telkens een andere groep kandidaten uitgebreid kan kennismaken met de productielijn.

“Na een welkomstwoord volgt een intakegesprek met de kandidaten, om te zien of hun en onze verwachtingen met elkaar overeenstemmen”, zegt Steven Buysse. “Daarna krijgen ze een uitgebreide rondleiding in de nieuwe vinylfabriek. Ze krijgen meer te horen over het product, het productieproces en de concrete jobinhoud van de verschillende profielen. De ‘klassieke’ rondleiding wordt aangevuld met een verrassing. Er zullen ook enkele UNILIN-medewerkers aanwezig zijn om meer uitleg te geven over de job en het bedrijf. De bedoeling van het jobevent is uiteraard om zo veel mogelijk geïnteresseerden en geschikte kandidaten op één dag bij elkaar te krijgen, maar ook om de kandidaten te laten vertrekken met een goed gevoel over het bedrijf.”

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.