Nieuwe editie JobRock in Roeselare: laagdrempelig event voor werkzoekenden én werkgevers

Op donderdag 19 februari vindt voor de tweede keer in Roeselare Job*Rock plaats, een van de belangrijkste jobbeurzen in West-Vlaanderen. Mensen op zoek naar (ander) werk maken niet alleen kennis met werkgevers, maar krijgen ook sollicitatie- en opleidingsadvies.

13 februari 2015

Delen

“Bedrijven werken er graag aan mee, omdat ze zo meer kans hebben om knelpuntfuncties in te vullen.” (Mirjam Thijssen, accountmanager VDAB)

De allereerste editie van Job*Rock vond plaats in 2006 in Beveren-Leie en was toen nog een combinatie van een jobbeurs en een rockfestival. Later verkaste het evenement naar Kuurne. Artiesten als Milow, Balthazar, Triggerfinger en Slong Dievanongs stonden er op de affiche. Het rockluik is inmiddels opgeheven, maar vanwege het ‘sterke merk’ is de naam Job*Rock gebleven.

"Beide onderdelen van het evenement zijn in de loop der jaren uit hun voegen gebarsten," zegt Mirjam Tijssen, accountmanager bij de VDAB, dat samen met vzw De Vacature Job*Rock organiseert. "Vorig jaar organiseerden we daarom een eerste editie in de evenementenhal Schiervelde in Roeselare. En ook dit jaar strijken we er neer met nu al 35 ingeschreven standhouders."

Knelpuntfuncties

De bedrijven die er zich als werkgever profileren, zijn kleinere kmo’s maar ook grote organisaties zoals Alpro, Stadsbader, Volys Star, Sioen Industries, Agristo, het Roeselaarse fusieziekenhuis AZ Delta en de Stad Roeselare. Ook de NMBS en het Stedelijk Onderwijs Gent tekenen present.

"We hebben geen problemen om voldoende standhouders te vinden, integendeel," zegt Mirjam Tijssen. "Bedrijven werken er graag aan mee, omdat ze zo een grotere kans maken om voornamelijk knelpuntfuncties in te vullen. In veel gevallen zijn onze standhouders op zoek naar technische medewerkers en die zijn, zoals iedereen weet, niet gemakkelijk aan te trekken. Op Job*Rock zijn bijvoorbeeld nogal wat voedingsbedrijven vertegenwoordigd. Die moeten vaak nog steeds opboksen tegen een negatief imago, terwijl dat hele mooie bedrijven zijn in een bloeiende sector."

1.200 Job*Rock'ers

Vorig jaar vonden 1.200 mensen de weg naar Job*Rock: jongeren op zoek naar een eerste werkervaring, mensen zonder baan maar ook werknemers die eraan denken van job te veranderen. Deze beurs is bedoeld voor al deze doelgroepen.

"Naast het contact met mogelijke werkgevers, kunnen bezoekers op Job*Rock ook hun cv en sollicitatiebrief door de VDAB laten screenen, krijgen ze sollicitatietips en advies over opleidingsmogelijkheden," zegt Mirjam Tijssen.

Jobmarkten

Job*Rock is uiteraard niet de enige jobbeurs. Jobat organiseert bijvoorbeeld zijn eigen 'Career Launch'. Maar in West-Vlaanderen is het wel de belangrijkste in zijn soort.

Naast de grote algemene Job*Rock-beurs organiseert de VDAB West-Vlaanderen trouwens ook kleinere, regionale en sectorale jobmarkten. "Die zijn meestal bedoeld voor horeca- en verkoopsprofielen", zegt Mirjam Tijssen. "In een tweetal uren kunnen lokale ondernemers er kennismaken met door ons vooraf gescreende kandidaten. Vaak zijn het kleinere of zelf eenmanszaken die op zoek zijn naar één of twee extra medewerkers."

(jd) - Foto’s: VDAB - Meer info: www.vdab.be/agenda/jobrock-roeselare 

Job*Rock vindt plaats op donderdag 19 februari van 13.00 tot 17.30 uur in de evenementenhal Schiervelde in Roeselare.
Op 9 mei is er voor het eerst ook een Job*Rock in Waregem, en op 17 september vindt de beurs opnieuw in Kuurne plaats. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.