NIEUW: Multi-jobben, een tweede job voor het plezier

Multi-jobben is hip. Het aantal mensen met twee of meer jobs gaat er al jaren gestaag op vooruit en bereikte het afgelopen jaar een hoogtepunt. In 2010 hield 4,1 procent van de werkende Belgen er een tweede job op na.

21 november 2011

Delen

Dat 'multi-jobben' gebeurt niet noodzakelijk uit economische noodzaak, zo wijst onderzoek van het Steunpunt WSE uit. Hooggeschoolden blijken er vaker meerdere jobs op na te houden dan laaggeschoolden. Van de hoogeschoolde werkende mannen heeft 6,7 procent meer dan één job, terwijl het bij de laaggeschoolde werkende mannen om slechts 2,9 procent gaat. Bij de vrouwen is het verschil minder uitgesproken, maar nog steeds duidelijk. 4,2 procent van de hooggeschoolde vrouwen heeft meer dan één job, tegenover 2,4 procent van de laaggeschoolden.

Hoger loon

Is het dagloon in de hoofdbetrekking hoger, dan stijgt de kans op een tweede of derde job, zo blijkt uit cijfers van het Datawarehouse Arbeidsmarkt en Sociale Bescherming (gegevens verkregen door het koppelen van verschillende databanken). Met andere woorden: hoe meer iemand verdient, hoe groter de kans dat hij of zij ervoor kiest om er nog een job bij te nemen. Van de werknemers die in hun hoofdbetrekking minder dan 90 euro bruto per dag verdienen, heeft 6,3 procent een tweede job. Bij de werknemers die dagelijks meer dan 150 euro bruto verdienen, vinden we 8,6 procent multi-jobbers terug.

Grafiek: Evolutie van het percentage werkenden met meerdere jobs

En toch. Verdere analyse van de cijfers vraagt om meer nuance. De vaststelling dat vooral werknemers met een hoger loon ervoor kiezen om een tweede job te nemen, gaat hoofdzakelijk op voor multi-jobbers met een loontrekkende hoofdjob en een zelfstandige nevenactiviteit. Voor mensen die twee loontrekkende jobs combineren, geldt het omgekeerde verhaal.

Lager loon

Werknemers met twee loontrekkende banen zijn sterker vertegenwoordigd bij de laagste loonklassen: 3,4 procent tegenover 2 procent bij de hoogste loonklassen. Dat verschil is het grootst bij de vrouwen, die meestal tewerkgesteld zijn in de maatschappelijke dienstverlening, het openbaar bestuur, de reinigingsdiensten en de uitzendsector. Voor deze groep is financiële noodzaak ongetwijfeld wél een belangrijke motivatie om er nog een job bij te nemen.

Het aantal multi-jobbers in de laagste loonklassen daalt al enkele jaren. In 2009 waren er nog 31.500, zo’n 10.000 minder dan in 2005. Het totale aantal multi-jobbers gaat er echter op vooruit, omdat de daling in de laagste loonklassen gecompenseerd wordt door de stijging in de hogere loonklassen. Van de mannen met een bruto dagloon van meer dan 150 euro heeft maar liefst 9,8 procent een tweede baan. Meestal gaat het om mannen uit de handelssector of met intellectuele beroepen als informaticus of consultant.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.