NIEUW: flexibele werkplekken in Belgische stations

Zie jij rijden met de trein wel eens als verloren tijd tussen twee andere stops? Of neem je liever de auto, omdat vergaderruimtes vaak ver van het station liggen? Gedaan daarmee!

26 november 2014

Delen

Regus en de NBMS slaan de handen in elkaar om treinklanten tegemoet te komen en hun reistijd nuttiger in te vullen. Vanaf 2015 zouden de eerste ‘Regus Express Business Lounges’ beschikbaar zijn in de Belgische stations. Er zouden ook co-working hubs komen: vergaderruimtes en flexibele werkplekken die worden uitgerust met high-speed wifi en ondersteunende administratieve mogelijkheden om bijvoorbeeld documenten uit te printen of een taxi of restaurant te reserveren.

Transformatie

De samenwerking maakt van treinstations een volwaardige businesslocatie, waar reizigers hun klanten of business partners kunnen ontmoeten en vergaderingen kunnen opzetten. Zo wordt het een stuk praktischer om zich te verplaatsen voor vergaderingen en kunnen ook klanten files vermijden en tijd én brandstof uitsparen.

"Dankzij deze samenwerking breiden we ons aanbod voor de klanten uit. We bouwen daarmee verder op de transformatie van ons netwerk van spoorwegstations tot locaties waar klanten niet alleen de trein nemen maar waar ze ook andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen werken en zakendoen," aldus Vincent Bourlard, Algemeen Directeur ‘Stations’.

Co-working

Maar ook voor mobiele en zelfs thuiswerkers worden professionele ruimtes voorzien. Hier zal ruimte zijn voor co-working en zullen ook kantoorfaciliteiten voorzien zijn. De Regus Express/NMBS-centers bieden dus een alternatief, zowel voor thuiswerk als voor werken op kantoor, als voor het opvullen van de tijd tijdens een overstap.

“De drukste stations van het Belgische spoorwegnet krijgen dagelijks meer dan 50.000 mensen over de vloer. Zij krijgen voortaan de kans om daar te werken of met elkaar af te spreken." legt William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België en Luxemburg, uit.

Waar?

Het eerste center zal geopend worden in het station van Luik-Guillemins. Al zijn er nog meer openingen gepland in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg. In totaal zullen er dan 8 Regus Express/NMBS-centers bestaan naast de 13 reeds bestaande Regus-business centers in België.

Treinstations hebben de voorbije jaren belangrijke veranderingen ondergaan: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven: auto- en fietsdelen, parking en laadpunten voor elektrische wagens.

 

(sjv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.