Niet elke topper levert graag in

'Beknibbelen op bonussen draagt bij tot het imago van het bedrijf'
Walter Janssens, directeur topverloning Hay Group

Besparen op loon is niet leuk maar heeft zijn voordelen. Voor veel bedrijven is de loonkost de grootste hap uit het budget. De CEO die daarin het mes zet, houdt meteen heel wat euro's binnen de muren van het bedrijf. Maar welke bedrijfsleider is onbevreesd genoeg om ook zichzelf en zijn collega-topverdieners pijn te doen? Een rondvraag die heel wat reacties opleverde, zij het vaak gereserveerde.

Nog geen tien jaar losten bedrijven niet het kleinste detail over hun toplonen. Politieke druk en good governance codes hebben inmiddels voor meer transparantie gezorgd, al dan niet tegen de zin van de bedrijfstoppers.

"De meeste bedrijven worstelen echt met die codes", zegt Walter Janssens, directeur topbeloning bij HayGroup. "Anderzijds weten ze heel goed dat grote bedragen in de kijker lopen en communiceren ze daar dus heel bewust en beducht over."

Het schrappen of milderen van bonussen voor topkader en directie in volle economische crisis kan dan ook op vele manieren geïnterpreteerd worden. Is het een charmeoffensief naar de publieke opinie, een signaal aan de eigen werknemers dat ook de top bloedt of simpelweg een economische noodzaak? Wellicht een combinatie van de drie. "Feit is dat zowel het beknibbelen op de eigen bonus als het publiceren van toplonen bijdraagt tot het imago van het bedrijf", zegt Janssens.

Open communicatie over toplonen?

Maar de vraag blijft of bedrijven echt wel open willen communiceren over hun toplonen? Waarmee de hamvraag - of bedrijven ook zonder de code Lippens als stok achter de deur evenveel openheid aan de dag zouden leggen - natuurlijk nog niet beantwoord is. "Hoe een bedrijf omgaat met toplonen, zou eigenlijk niet van de publieke opinie mogen afhangen", vindt Janssens.

Hoog tijd om die theorie aan de praktijk te toetsen. Dat de realiteit anders in elkaar zit, bewijzen de reacties op onze vraag om tekst en uitleg over de bonussen van de bedrijfstop. Vijf bedrijven doen de lakmoesproef.

Vijf bedrijven en hun toplonen

   

(wim.verdoodt@jobat.be)      

bulletsToplonen bij Dexia 
bulletsMoet de CEO wel inleveren?    

Meer info over Meer/minder verdienen

09/03/2009