NASA zkt. astronauten ... iets voor jou?

Als kind ooit gedroomd om als astronaut de ruimte te verkennen? Misschien is het nog niet te laat. Met ruimtemissies richting Mars op de planning, gaat NASA op zoek naar buitengewoon talent.

20 november 2015

Delen

Altijd al astronaut willen worden, maar geen idee hoe je daarvoor kunt solliciteren? Vanaf 14 december 2015 tot half februari 2016 kan je bij NASA solliciteren naar de functie van astronaut. Half 2017 zullen de eerste kandidaten geselecteerd worden.

“Deze volgende groep van Amerikaanse ruimte-ontdekkers zullen de Mars-generatie inspireren om nieuwe hoogtes te bereiken, en zullen ons ons doel helpen realiseren om de eerste ‘voet’-afdrukken op de Rode Planeet te zetten,” verkondigt Charles Bolden, NASA directeur.

Jobvereisten?

  • Bachelor diploma van een erkend instituut dat zich specialiseert in ingenieurswetenschappen, biologische wetenschappen, fysische wetenschappen of wiskunde. (Een hogere graad is gewenst.)
  • Minstens 3 jaar ervaring in een relevante, gerelateerde functie met progressieve, geleidelijk groeiende verantwoordelijkheid of minstens 1.000 uur als hoofdpiloot van een straalvliegtuig hebben doorgebracht.
  • Kandidaten moeten slagen voor de fysieke ruimtevluchttest van NASA.

Deze job is dus niet voor de minsten. Voel jij je geroepen?

(sjv) – Bron : Fortune.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.