Moebarak is rijkste man ter wereld

Naar aanleiding van de aanhoudende volksopstand op het Tahrir-plein in Caïro ging de Britse krant The Guardian op onderzoek. Is de Egyptische president Hosni Moebarak werkelijk zo corrupt? Ja, zo blijkt …

8 februari 2011

Delen

Hosni Mubarak
Hosni Moebarak

"De Egyptische leider heeft enorm geprofiteerd van de lucratieve investeringen die hij als president kon maken", aldus een van de Midden-Oostenexperts van The Guardian. "Er was sprake van een enorme corruptie en misbruik van openbare fondsen voor persoonlijke verrijking".

Harde cijfers

Moebarak wist z’n geld probleemloos te parkeren op verschillende buitenlandse bankrekeningen, alsook in vastgoed in New York, Beverly Hills, Londen en aan de kust van de Rode Zee, zo blijkt.

Zijn persoonlijke fortuin wordt geschat op een slordige 70 miljard dollar, omgerekend zo’n 51,7 miljard euro. "Dat is 35% meer dan wat de Mexicaanse zakenman Carlos Slim Helu en Microsoftstichter Bill Gates zouden bezitten", benadrukt The Guardian.

En ja, ook andere leiders uit het Midden-Oosten zouden fortuinen van om en bij de 40 à 70 miljard dollar hebben verzameld voor eigen rekening.

(kv) – Bron: The Guardian / Express.be   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.