Mobiliteit op arbeidsmarkt omhoog, lonen stabiel

arbeidsmarkt in beweging

Dankzij het toegenomen vertrouwen in de economie, zijn meer en meer professionals bereid om van job te veranderen, aldus het internationaal rekruteringskantoor Robert Walters in haar Belgisch marktoverzicht voor boekhouding & financiën, bank en verzekeringen, IT en interim management.

De lonen bleven overwegend stabiel, behalve voor kandidaten met specialisten-ervaring en kennis van de sector.

Duidelijk zicht op loopbaan

Toen de arbeidsmarkt minder dynamisch was, namen professionals de tijd om na te denken over de volgende stap in hun loopbaan. Daardoor hebben ze nu een duidelijk beeld van wat ze willen en gaan ze meer en meer op zoek naar functies met de mogelijkheid om flexibele uren te werken of dichter bij huis.

Het zijn vooral professionals met 5-12 jaar ervaring die het meest geneigd zijn om een overstap te maken.

Focus op expertise en ervaring

Werkgevers legden vooral de nadruk op het verbeteren van hun bedrijfsprocessen en het monitoren van grote projecten. “We merkten een hoge vraag naar controllers, risk management en compliance specialisten”, aldus Robert Walters. “Binnen de banksector waren het vooral front office professionals die sterk in vraag waren, met de focus op business development of relatiebeheer.”

Werkgevers zijn voornamelijk op zoek naar kandidaten met specifieke sectorervaring, zo blijkt.

Loonsverhoging

Hoewel de lonen over het algemeen stabiel bleven, merkte Robert Walters dat specialisten die voldeden aan de hoge eisen van werkgevers toch een salarisverhoging kregen.

Dit was in het bijzonder het geval voor IT specialisten in security engineering, IT architecture, SAP en Android development.

(ss/kv) - Bron: Robert Walters

Meer info over Waar vind ik jobs? , Loonbrief , Meer/minder verdienen

19/09/2014