Minder dan 4 op de 10 kortgeschoolde arbeiders hebben werkbare job

Van alle werknemers in Vlaanderen heeft iets meer dan de helft (54,6 procent) een werkbare job. Het slechtst af zijn de kortgeschoolde arbeiders, bij wie de werkbaarheidsgraad slechts 37,6 procent bedraagt.

8 april 2015

Delen

"Bijna de helft van de kortgeschoolde arbeiders heeft een job die onvoldoende leermogelijkheden biedt.”

Dat blijkt uit de werkbaarheidsprofielen die de Stichting Innovatie & Arbeid uittekende. De werkbaarheidsgraad van een job houdt rekening met vier parameters: leermogelijkheden, de combinatie werk-privé, werkstress en de mate waarin een job motiverend is.

De hoogste werkbaarheidsgraad vindt de Stichting Innovatie & Arbeid bij de zorgmedewerkers (61,2 procent), gevolgd door middenkaders/professionals (57,3 procent), kader/directie (56,7 procent) en geschoolde arbeiders/technici (56,3 procent).

De werkbaarheidsgraad bij uitvoerend bedienden en onderwijskrachten bedraagt 55,8 procent. Van de kortgeschoolde arbeiders heeft amper iets meer dan een derde (37,6 procent) een werkbare job.

Routine

Erg opvallend is dat bijna de helft (46,7 procent) van de kortgeschoolde arbeiders een job uitvoert die onvoldoende leermogelijkheden biedt. Dat komt omdat zij veel meer dan anderen routinematig werk uitvoeren. Van de kortgeschoolde arbeiders heeft 52,8 procent een routinematige job. Bij geschoolde arbeiders en technici bijvoorbeeld ligt dat cijfer de helft lager (26 procent).

Het gebrek aan leerkansen en het aandeel (30,6 procent) demotiverende jobs verklaart volgens de Stichting Innovatie & Arbeid waarom de werkbaarheidsgraad bij kortgeschoolde arbeiders zo laag ligt.

Op het vlak van leermogelijkheden en motivatie zien de jobs van kaderleden, zorgmedewerkers en onderwijskrachten er een heel stuk aantrekkelijker uit. Opvallend bij de laatstgenoemden is de grote groep (36,8 procent) die met werkstress kampt. Ook bij kader- en directieleden wordt bijna één op drie (32,5 procent) met werkstress geconfronteerd en heeft bijna een kwart (23,3 procent) problemen om werk en privé in balans te houden.

In cijfers

  • 6,7 procent van het onderwijzend personeel overwoog het afgelopen jaar regelmatig om elders werk te zoeken (versus 8,9 procent gemiddeld)
  • 42,8 procent van de kortgeschoolde arbeiders acht zich niet in staat om de huidige job tot het pensioen voort te zetten (versus 35,3 procent gemiddeld)
  • Kader- en directieleden presteren gemiddeld 9,3 overuren per week (versus 4,1 gemiddeld)

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.