Microsoft beste werkgever ter wereld

Microsoft is verkozen tot Beste Werkgever ter wereld door het Great Place to Work Institute. Het is niet de eerste keer dat Microsoft zich deze titel mag toe-eigenen.

28 oktober 2011

Delen

Uit 350 internationale bedrijven in 45 landen werd Microsoft verkozen tot Beste Werkgever ter wereld. Na een benoeming tot beste werkgever in België, 15 andere Europese landen, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten, kregen ze nu ook de internationale titel.

‘We staan al vijf jaar in de top drie van Beste Werkgevers in België en andere Europese landen. Dit is dus nog maar eens het bewijs van een doordachte aanpak om goede werkomstandigheden te creëren’, vertelt Philippe Rogge, General Manager van Microsoft in België.

Investeren in werkomstandigheden

Microsoft investeert aanzienlijk in deze werkomstandigheden. ‘Onze werknemers kunnen werken vanuit eender welke locatie op de momenten die voor hen het beste uitkomen’, vertelt Elke Jorens, HR director in België en Luxemburg.

‘Bovendien zijn we een open, collegiaal en creatief bedrijf waar je dagelijks geprikkeld wordt om zoveel mogelijk uit jezelf te halen.’

Constante zoektocht naar medewerkers

Hoewel Microsoft veel bekendheid geniet en al vijf jaar in de top tien van Beste Werkgevers staat, is er volgens Jorens nog veel werk aan de winkel: ‘We zijn steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. We zoeken niet alleen IT-profielen, maar ook marketeers, verkopers en consultants.'

Geen mannenberoep

‘Veel mensen gaan ervan uit dat technologie een mannenberoep is, maar dat is verkeerd. In België is ruim een kwart van onze medewerkers een vrouw’, aldus Jorens. Om hier iets aan te veranderen liet Microsoft België een onderzoek uitvoeren naar de perceptie van Microsoft in de markt uitvoeren.

Hieruit bleek dat Microsoft een sterke bekendheid geniet. Bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job is Microsoft het meest onderzochte IT-bedrijf.

(mw) – Bron: Microsoft 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.